пʼятниця, 04 червня 2021 21:33

Активіст, якого взяли на рекеті, зробив заяву

Активіст, якого взяли на рекеті, зробив заяву
На Одещині арештували громадського активіста 44-річного Євгена Резвушкіна. Його підозрюють у вимаганні грошей у підприємців. Фото: suspilne.media

Громадського діяча та учасника подій 2 травня в Одесі Євгена Резвушкіна, якому закидають вимагання грошей з підприємців, арештували без права на заставу.

Таке рішення сьогодні, 4 червня, ухвалив Біляївський районний суд. Були взяті до уваги доводи прокуратури, що підозрюваний може тиснути на свідків та потерпілу, а також перешкоджати розслідуванню та намагатися знищити докази.

Натомість адвокат затриманого Ілля Халдей запевнив, що в матеріалах справи немає жодного доказу, який вказував би, що саме Резвушкін залякував, тиснув чи вимагав гроші з потерпілої підприємиці. А справа має політичний підтекст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі підпалили автівку лідера Автомайдану

Сам Резвушкін заявив, що справа – фантазія прокурора. А гроші підприємиця йому передала за комплекс товарів і послуг. Докази цього він має і обіцяє надати суду.

Адвокати Резвушкіна будуть оскаржувати рішення щодо тримання під вартою.

Євген Резвушкін – учасник подій 2 травня, лідер організації "Автомайдан Одеса" та власник приватної охоронної фірми "Варта міста". Його затримали за підозрою у вимаганні грошей 3 червня. У поліції переконані, що чоловік прикривався громадською діяльністю та вимагав у підприємиці щомісячну плату в розмірі 80 тис. грн за кришування бізнесу. У разі відмови Резвушкін нібито погрожував 39-річній жінці фізичною розправою та знищенням майна.

Зараз ви читаєте новину «Активіст, якого взяли на рекеті, зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі