середа, 09 листопада 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Як вибори до Конгресу США вплинуть на підтримку України ‒ у Зеленського зробили прогноз

Як вибори до Конгресу США вплинуть на підтримку України ‒ у Зеленського зробили прогноз
Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк наголошує, що Україна має стійку двопартійну підтримку у Конгресі США. Фото: president.gov.ua

Україна нині має стійку двопартійну підтримку у Конгресі Сполучених Штатів Америки.

А після проміжних американських виборів очікує лише на посилення цієї підтримки. Адже в США розглядають тільки один варіант закінчення війни. Це ‒ перемога України, заявив в ефірі національного телемарафону радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, передає Gazeta.ua.

Він стверджує, що розмови про ймовірність зниження підтримки США після виборів до Конгресу є спекулятивними та грають на руку тільки Росії. Американці ж розуміють, що перемога над РФ продемонструє перемогу над хворими амбіціями жорсткої авторитарної країни. Ця поразка чітко просигналізує країнам з подібними політичними режимами, що вони не можуть знищувати світову безпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у США ‒ відомі попередні результати

"Є один важливий нюанс ‒ війна в Україні не призвела до того, що десь почали погіршуватися умови проживання, дещо знижуватися рівень життя. Немає прямої залежності. Навпаки, якщо ми зможемо дограти правильно цю гру, виграти цю війну, а ми це повинні зробити з точки зору збереження української державності, тоді світ стане більш упорядковим. Тоді увесь цей тиск на світ, зокрема міграційні чи етичні кризи, інші шантажі, продовольчі шантажі, вони значно впадуть у впливі на загальний контур безпеки у світі", ‒ сказав Подоляк.

Після перемоги України світ стане більш адаптивно підходити до тих чи інших криз. Буде швидше їх долати з меншими втратами.

"Правильна фіналізація війни ‒ це можливість світу прийти до більш сприятливого середовища існування. США це чудово розуміють", ‒ додав Подоляк.

Республіканець Ренд Пол, який гальмував багатомільярдну допомогу Україні, втретє здобув мандат до Сенату в Кентуккі. Консерватор із лібертаріанським ухилом і колишній кандидат у президенти переміг прогресивного демократа Чарльза Букера. Виборці віддали за Пола 61,4% голосів, за Букера - 38,6%.

Перемога республіканців на виборах у США означатиме "жахливі два роки" для президента Джо Байдена. Він сказав про це на заході зі збору коштів у Чикаго, передає CNN. "Якщо ми програємо палату представників та сенат, це будуть жахливі два роки. Хороша новина полягає в тому, що я маю ручку для підписання вето", – сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Як вибори до Конгресу США вплинуть на підтримку України ‒ у Зеленського зробили прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі