пʼятниця, 19 серпня 2022 15:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Агітували до співпраці з оккупантами: експоліціянткам з Харківщини оголосили підозру

Агітували до співпраці з оккупантами: експоліціянткам з Харківщини оголосили підозру
Експоліціянткам з Харківщини оголосили підозру у держзраді. Фото: Офіс генерального прокурора

Двох колишніх поліціянток з Харківської області підозрюють у державній зраді.

Їм заочно оголосили підозру. За даними слідства, підозрювані добровільно перейшли на бік ворога й погодилися на співпрацю з представниками РФ, повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські угоди: колишньому міністру оборони оголосили підозру

Основне завдання експоліціянтки з Куп'янська полягала у сприянні створенню псевдоправоохоронного органу окупантів. Вона агітувала колег до співпраці з "новою владою", а в разі відмови погрожувала їм застосуванням фізичної сили.

Колишня поліціянтка прибула до квартири слідчого й без законних підстав провела обшук з метою відшукування і вилучення табельної вогнепальної зброї.

"Її колега – експоліціянтка із селища Борова патрулює місто, вдягнена в цивільний одяг з георгіївською стрічкою, приймає заяви від громадян", – ідеться в повідомленні.

Члена "союзу добровольців" так званої ДНР підозрюють у фінансуванні тероризму. Громадянин Російської Федерації збирав гроші на амуніцію для ворога.

Упродовж 2021-2022 років підозрюваний медійно й фінансово підтримував російську агресію проти України й діяльніть ОРДЛО.

Зараз ви читаєте новину «Агітували до співпраці з оккупантами: експоліціянткам з Харківщини оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі