вівторок, 15 липня 2014 12:27

12 осіб загинули, 118 госпіталізовані через аварію у московському метро

12 осіб загинули, 118 госпіталізовані через аварію у московському метро
Фото: google.com.ua

Кількість загиблих в результаті НП в московському метрополітені, за попередніми даними, зросла до 12 осіб.

Про це повідомило "Інтерфаксу" джерело в медичних колах.

"Наразі є відомості про 12 загиблих, але жертв може бути більше", - сказав співрозмовник "Інтерфаксу".

Разом з тим, глава департаменту охорони здоров'я Москви Георгій Голухов повідомив, що дані про жертви уточнюються.

"Наразі можу сказати, що госпіталізовано 118 осіб. Число загиблих уточнюється", - зазначив він.

Аварія потяга сталася на "Арбатсько-Покровській" лінії між станціями "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар". З рейок зійшли три вагони, один з них сильно деформований.

Причиною НП могло стати механічне пошкодження вузла кріплення колісного візка з вагоном метропотяга, повідомило "Інтерфаксу" джерело.

"Аварія, швидше за все, сталася через механічне пошкодження в кріпленні колісного візка з корпусом вагона", - сказав співрозмовник агентства. "Можливо, в цьому кріпленні був дефект", - сказало джерело. Після відриву візка вагони вийшли за габарити тунелю і кілька разів врізалися в тюбінг.

Між тим, раніше глава департаменту транспорту Москви Максим Ликсутов повідомив журналістам, що вагони і шлях в районі станції "Парк Перемоги" і "Слов'янський бульвар" своєчасно пройшли регламентне обслуговування.

Своєю чергою начальник прес-служби ГУ МНС Росії по Москві Віктор Бірюков повідомив, що три вагона одного з потягів "синьої" гілки метро зійшли з рейок через зниження напруги на контактній рейці.

"Було встановлено, що на перегоні між станціями через різке зниження напруги відбулося помилкове спрацьовування сигналізації метро, що стало причиною різкої зупинки складу", - сказав Бірюков.

Зараз ви читаєте новину «12 осіб загинули, 118 госпіталізовані через аварію у московському метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі