субота, 09 квітня 2011 11:53

Французька пара розповіла чому зважилася вкрасти немовлят

 Французька пара  розповіла чому зважилася вкрасти немовлят

На міжнародному пропускному пункті на українсько-угорському кордоні "Лужанка" 21 березня були затримані 66-річний чоловік, та його 38-річний син, громадяни Франції. Перевіряючи проїзні документи, прикордонники помітили, що водій "мерседес-бенц" нервує і тому вирішили автомобіль детально оглянути. Коли митник з прикордонником підняли матрац на вмонтованому в автомобіль диванчику, то виявили під ним у ящику для білизни двох немовлят.

На вимогу пояснити, чиї це немовлята і яким чином вони опинилися в ящику, французи показали два свідоцтва про народження, видані в Україні. Відповідно до них дівчинки-близнюки (Вікі і Кім) народилися в кінці січня в Києві, молодший з французів - їхній батько. Але ніяких відміток у його паспорті про дітей, а також нотаріально завіреного дозволу матері (теж громадянки Франції) на їх вивезення не виявилося. Викликана на кордон "швидка" відвезла дітей до лікарні, а обох французів затримали до з'ясування обставин.

Патріс та Орелі Ле Рок проживають в Алансоні - невеликому містечку в 175 кілометрах на захід від Парижа. Благополучна сім'я не могла мати дітей і тому зважилася на сурогатне материнство. Україну обрали через законодавство, що не лише дозволяє сурогатне материнство на комерційній основі, а й забезпечує визнання батьківства саме за генетичними батьками.

Через Інтернет пара знайшла фірму, що займаєтся сурогатним материнством та довірилася позитивним відгукам щодо неї. Юристи фірми гарантували приготування всіх документів для встановлення батьківства і вивезення дітей до Франції. Як цитує ZN.ua, їх запевняли: "Посольство видасть проїзні документи, і ви повернетеся додому за один день". Ми навіть не думали погоджувати свої дії з посольством, це питання взагалі не стояло. Просто довіряли цим юристам ... "

Близнюки народилися в Києві 23 січня. Через кілька днів на них видали українські свідоцтва про народження, де батьками значаться громадяни Франції Патріс та Орелі. 16 лютого свідоцтва легалізували для використання за межами України штампом "Апостиль", як того вимагає Гаазька конвенція 1961 року. Народження дітей з оформленням українських документів коштувало французам близько 60 тис. євро. Все, що їм залишалося, - отримати на день візи і вивезти їх до Франції. Однак тут і почалися перешкоди. За українським законодавством, на дітей, народжених в Україні від іноземців (у тому числі через "посередництво" сурогатної матері), поширюються загальні правила в'їзду та виїзду іноземців або осіб без громадянства. Тобто для цього необхідний паспортний документ і віза, в даному випадку, французька. Але посольство Франції в Україні видавати проїзні документи і ставити дітям візи навідріз відмовилося.

Ніяких пояснень посольство Франції в Україні не дає - ні українським, ні французьким журналістам.

Саме в такому глухому куті подружжя зважилося на відчайдушний крок. Патріс з допомогою батька вирішили вивезти немовлят таємно

У результаті СБУ порушила проти Патріса і його батька кримінальну справу за частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), яка передбачає від трьох до семи років ув'язнення з конфіскацією засобів вчинення злочину. Зараз підслідні, звільнені під грошову заставу, разом з Орелі орендують житло в Ужгороді і не збираються відмовлятися від дітей.

Зараз ви читаєте новину « Французька пара розповіла чому зважилася вкрасти немовлят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі