четвер, 31 березня 2011 03:45

Онуці Єльцина взяли французьку няню

Автор: фото з сайта www.spletnik.ru
  Вдова першого президента Росії Наїна Єльцина (праворуч) із дочкою Тетяною Юмашевою у київській парламентській бібліотеці відкрили виставку, присвячену 80-річчю з дня народження Бориса Єльцина
Вдова першого президента Росії Наїна Єльцина (праворуч) із дочкою Тетяною Юмашевою у київській парламентській бібліотеці відкрили виставку, присвячену 80-річчю з дня народження Бориса Єльцина

25 березня в парламентській бібліотеці вдова президента Росії Наїна Єльцина відкрила виставку "Людина змін". Присвятила її 80-річчю Бориса Єльцина. Із нею приїхала дочка Тетяна Юмашева і зять Валентин.

— Тут все фото сделаны до 1996-го, поэтому меня на фото нет, — 51-річна Тетяна ходить між стендами. — Я однією з перших дізналася, що він вирішив піти у відставку. Тато викликав мене і розказав про ці плани. Я розплакалася, але швидко заспокоїлася. Уявила часи, коли ми сидітимемо вдома і не думатимемо про документи, зустрічі, переговори.

Бере під руку матір, іде з виставки. За 3 год. розпочинається прийом в особняку Полякова на вул. Грушевського, 22.

Чоловіки в костюмах із метеликами п'ють вино і розмовляють про театр.

— Недавно ходил в московский театр "Практика" на пьесу Анны Яблонской "Где-то около", — говорить високий блондин із масивним годинником-хронометром на руці. — Это одесситка, которая умерла во время теракта в аэропорту "Домодедово". У нее удивительный стиль. Ее герои матом пытаются объясниться в любви и читают графоманский роман портрету Достоевского. Думаю, она превзошла многих драматургов Москвы.

О 20.00 приходять екс-президент 72-річний Леонід Кучма з дружиною Людмилою, дочкою Оленою і зятем Віктором Пінчуком.

— Вы как всегда чудесно виглядите, — дарує Наїні Єльциній букет квітів.

Людмила Кучма махає рукою директору столичного Театру російської драми Михайлу Рєзниковичу. Він прийшов у джинсах, старій куртці з червоним коміром. 2005-го за підтримку Віктора Януковича на президентських виборах його звільнили. Згодом поновили.

Людмила Кучма гладить руками людей у натовпі, просить розступитися. Підходить до Рєзниковича.

— Ваш спектакль "Пані міністерша" — чудовий, — говорить. Дивиться на дівчину біля Рєзниковича. — У вас дуже гарна дочка. Пускайте її на сцену. Ні, їй краще зніматися у фотосесіях. Таке волосся не можна ховати.

Приїжджає екс-президент Леонід Кравчук, 77 років.

— На таких приемах всегда должны быть красивые девочки, — оглядає чоловіків-офіціантів літній чоловік. — Где же девочки?

— А где же мальчики? — додає Леонід Кравчук.

Тетяна Юмашева розповідає Олені Пінчук про свою доньку 8-річну Марію:

— Маша ходит на балет, после этого с преподавателем играет на пианино. Потом летит на секцию тенниса. Я переживаю, чтобы ребенок не был перегружен. Старшего сына когда-то водила на теннис. Боря его закинул, но до сих пор играет хорошо. Потому что научился в правильном возрасте.

У своєму блозі "Живого журналу" Тетяна попросила користувачів написати список книжок, які варто читати дітям у 8–10 років.

— Я обрала кілька книжок, які збираюся придбати для Маші. Вона любить Крапівіна. Прочитала його книгу "Та сторона, где ветер". Коли донька народилася, ми з чоловіком запросили в Москву няню-англійку. У рік Маша вільно говорила англійською. Коли їй виповнилося 2,5, я запросила няньку зі знанням французької. Через два місяці вони щебетали між собою без акценту. Увечері дочка читає мені книги англійською та французькою. Я нічого не розумію, просто насолоджуюся.

Гостей запрошують до сусідньої зали. Олена Пінчук сідає поруч із Наїною Єльциною, перешіптуються і усміхаються одна одній.

Присутнім пропонують пригадати розпад Радянського Союзу.

— Весь цей спектакль організував Пінчук, — киває на бізнесмена чоловік у чорному костюмі з бородою. — Його тестя, Леоніда Кучму, зараз посадити хочуть. То він йому організував підтримку Росії.

Зараз ви читаєте новину «Онуці Єльцина взяли французьку няню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі