неділя, 13 березня 2022 18:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вбили волонтера Кононова прямо в інвалідному візку

Росіяни вбили волонтера Кононова прямо в інвалідному візку
Фото: facebook.com/gorovyi.ruslan

На Луганщині російські загарбники вбили волонтера, бізнесмена Олександра Кононова. Чоловіка, який свого часу був звільнений з полону ЛНР, застрелили у власному будинку.

У селі Борівському під Сєвєродонецьком окупанти вбили Кононова, повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бою з окупантами загинув колишній нардеп Олександр Марченко

У соцмережах друзі та журналісти, які спілкувалися з волонтером, зазначили, що його застрелили просто в інвалідному візку. Зокрема, про смерть Кононова написав у Facebook журналіст Руслан Горовий.

"Сані більше немає. Пережити окупацію, полон, нове вторгнення і бути застреленим у власному будинку просто в візку. Тварюки. Спи, брате. Ти дуже крутий. Ти справжній Українець Донбасу", - зазначив Горовий.

Олександр Кононов, який внаслідок нещасного випадку втратив руку і ногу, від початку російсько-української війни 2014 року допомагав українським добровольцям. На власному авто возив їм харчі, а іноді - привозив бійців на позиції.

Разом з дружиною потрапив до рук ворожих військ. 98 днів провів у полоні. Після визволення заснував власний бізнес, який розвивав спочатку на Житомирщині, потім - Черкащині. Через деякий час повернувся на рідну Луганщину.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вбили волонтера Кононова прямо в інвалідному візку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі