вівторок, 07 серпня 2018 13:47

Працював попри хворобу: помер народний артист України

Актор і режисер Театру на Подолі Ігор Славинський помер у 66 років. Він тривалий час хворів, але продовжував працювати та їздив ставити виставу в Миколаєві.

Автор: intermarium
  Ігор Славинський помер після тривалої хвороби
Ігор Славинський помер після тривалої хвороби

Про смерть повідомив у Facebook театральний критик Олег Вергеліс.

"Нещодавня літня робоча поїздка до Миколаєва виявилася фатальною - останньою. Організм не витримав навантаження, напруги, спеки, - розповів критик виданню DT.UA. - А в рідному "Театрі на Подолі" він вже почав роботу над булгаковським "Бігом" із його химерними снами. І можна тільки уявити, якою б була ця вистава".

Ігор Славинський закінчив акторський факультет Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого. З 1975 працював у театрі російської драми імені Лесі Українки. У 1983-му став актором Молодого театру, через 5 років – актор Театру на Подолі, тоді ж отримав диплом режисера. Останні 10 років був режисером-постановником Театру на Подолі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міністр культури не ходить до театру"

Він також зіграв близько 50 ролей у серіалах і фільмах та викладав акторську майстерність у КНУТКіТ.

"Ігор Славинський був із числа театральних людей, які випромінюють тепле і добре світло, - каже Олег Вергеліс. - Таке світло і ще незнищенний гуманізм - у кожній його виставі. Наприклад, хіт-довгожитель - його вистава "Синій автомобіль" - саме про потребу світла в душі людській. Славинський любив гарну прозу. Знав ключі для її "злому" і вдалого перенесення на сцену. Ігор був не тільки режисером, але і хорошим актором, він і облаштовував багато вистав для своїх чудових колег, як сильні акторські бенефіси, так і вистави-сповіді. Тому його обожнювали актори і постійно чекали в театрах різних українських міст".

Славинський 4 рази ставав лауреатом премії "Київська пектораль". У 2010-му отримав премію імені Амвросія Бучми за кращу режисуру вистав "Мертві душі" і "Люксембурзький сад" у Театрі на Подолі. У 2018-му отримав звання Народного артиста України.

Зараз ви читаєте новину «Працював попри хворобу: помер народний артист України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі