субота, 11 березня 2017 20:19

Помер чемпіон світу Формули-1

Помер чемпіон світу Формули-1
Джон Сертіз помер у лондонському госпіталі Святого Георга. Фото - The Guardian

10 березня у Лондоні помер 83-річний Джон Сертіз - чемпіон світу Формули-1 1964 року в складі Ferrari і чотириразовий чемпіон світу з мотоперегонів (1956, 1958, 1959 і 1960 років).

Про це повідомляє The Guardian

У лютому Сертіз із гострим респіраторним захворюванням потрапив до лондонськиго госпіталю Святого Георга. Там і помер у відділенні реанімації.

Джон Сертіз – єдиний гонщик в історії, який ставав чемпіоном світу у Формулі 1 і в чемпіонаті з шосейно-кільцевих мотоперегонів (зараз MotoGP).

Брав участь у мотогонках із 15 років. Через два роки вийшов на старт чемпіонату світу. У другій половині 50-х Сертіз виграв сім чемпіонських титулів у різних класах, ставав найсильнішим у всіх Гран Прі сезону. У 1960-му Джон переключився з двох коліс на чотири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину смерті Джорджа Майкла

У 2008-му Джон був удостоєний звання Командора Британської імперії. З 2014 року залишався найстарішим живим чемпіоном світу Ф1.

У момент смерті поряд з Сертизом були його дружина Джейн і дочки – Леонора і Едвіна. Його син 18-річний Генрі, який був учасником Формули -2, загинув 2009-го під час гонок.

Легендарний тренер Лу Дува помер на 95-му році життя. За словами сина Діно Дуви, його батько помер у лікарні Святого Джозефа Пітерсоне, у США, штат Нью-Джерсі. Лу Дува за свою кар'єру виховав 19 чемпіонів світу, серед них Евандер Холіфілд, Пернелл Вітакер і Мелдрик Тейлор.

Зараз ви читаєте новину «Помер чемпіон світу Формули-1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі