субота, 05 серпня 2017 08:09

Мерилін Монро: 55 сторінок життя найсексуальнішої жінки ХХ ст
63

Мерилін Монро
Фото: pinterest
Похорон Монро
Монро. Молоді роки
Монро була гарним кулінаром
Мерилін Монро

В руці вона тримала слухавку, а поруч лежала порожня пляшка з-під снодійного: в ніч на 5 серпня 1962 року в місті Брентвуд, штат Каліфорнія, обірвалося життя 36-річної Мерилін Монро. Хоча вона померла 55 років тому, її образ досі залишається одним із найбільш упізнаваних в світі.

Автор: pinterest
  Молода Монро
Молода Монро

Gazeta.ua пропонує 55 найцікавіших біографічних фактів про життя найсексуальнішої жінки ХХ ст.

1. Акторка з'явилася на світ 1 червня 1926 року в Лос-Анджелесі під ім'ям Норма Джин Мортенсон. Під час хрещення її мати - кіномонтажниця Гледіс Перл Бейкер наполягла на тому, аби доньці дали прізвище її першого чоловіка - Бейкер. Хто ж насправді був батьком Норми, невідомо. На той час, як Гледіс розійшлася з норвезьким емігрантом Мартіном Едвардом Мортенсоном, у неї було кілька коханців. Сама Мерилін стверджувала, що в дитинстві мати їй показувала фотографію комівояжера Чарльза Стенлі Гиффорда і говорила, що її справжнім батьком був він, - пише peoples

Автор: pinterest
  Дитяче фото Монро
Дитяче фото Монро

2. Мати Норми мала проблеми з психікою і часто потрапляла до лікарні, тому дівчинці доводилося жити в притулках.

3. Норму намагалися удочерити 11 разів, але вона завжди була повернута в дитячий будинок.

Автор: pinterest
  Юна Мерилін
Юна Мерилін

4. У дитинстві дівчинка не могла вимовити без запинки і двох слів. Вона виправляла свій недолік три роки. Під гуркіт каструль, розмови в сусідніх кімнатах вона голосно читала сторінки тексту, намагаючись перекричати шум. Іноді "шумовий фон" створювала вода у ванній, яку перекривали пісні і повільні чіткі гучні монологи, звернені до порожніх стін, повідомляє chtoby-pomnili

Автор: pinterest
  Монро до операцій
Монро до операцій

5. Майбутня зірка швидко подорослішала і рано почала приймати самостійні рішення. Одним із них було заміжжя з Джеймсом Едвардом Догерті, з яким Норма познайомилася у Van Nuys High School. Вона без роздумів кинула школу і стала жити у хлопця, який нічого не мав. Мерилін було 16.

Автор: pinterest
  Перше весілля Монро
Перше весілля Монро

6. У 1944 році, за два роки після весілля, Джеймс влаштувався працювати в торговий флот, а Норма пішла на авіаційний завод. Там красуню помітив армійський фотограф Девід Коновер. Він якраз шукав по американським заводам моделей для пропагандистських фото, які мали підтримувати бойовий дух солдатів, повідомляє 24tv.ua. Незабаром обличчя Норми заполонило десятки журнальних обкладинок. Спочатку вона позувала за $5 на годину.

Автор: pinterest
  Монро вважала, що її ноги малюють кращими, ніж вони є насправді
Монро вважала, що її ноги малюють кращими, ніж вони є насправді

7. Відомий пін-ап-художник Ерл Моран малював ноги Мерилін набагато красивішими, ніж вони є насправді. Так вважала вона.

8. "Я не переживаю з приводу того, що мене вважають гламурною і сексуальною. Але думка про те, що з цим робити, змушує мене нервувати". Мерилін Монро, 1962 рік

9. Монро стала героїнею обкладинки першого номера журналу Playboy.

Автор: pinterest
  Монро стала героїнею обкладинки першого номера Playboy
Монро стала героїнею обкладинки першого номера Playboy

10. Три роки у неї були "парафінові" (оскільки силікон тоді ще не ставили) груди.

Автор: pinterest
  У Монро три роки були парафінові груди
У Монро три роки були парафінові груди

11. Своїм образом сексапільної білявки Мерилін Монро здебільшого зобов'язана Джону Хайду. 53-річний кіноагент, із яким у Норми зав'язався роман, не лише вигадав милозвучне ім'я Мерилін Монро (за іншою версією Монро поєднала прізвище своєї бабусі і ім'я бродвейської діви Мерилін Міллер - Gazeta.ua), а й змусив зробити кілька невеликих пластичних операцій: підправити ніс, зробити виразнішою лінію щік і більш пухкими губи. Образ секс-символу був готовий після того, як Мерилін пофарбувала волосся у платиновий колір. Але головне, що зробив Хайд для Монро - умовив кіностудію "20th Century Fox" укласти з дівчиною контракт на 7 років. Її прийняли туди на посаду статистки, але за півтора року про Мерилін говорила вся країна. До того моменту, як Хайд помер від серцевого нападу, Мерилін вже не потрібно було опікувати. Вона робила все, що хотіла і як хотіла.

12. "Я ніколи не прагнула стати Мерилін - це просто сталося. Мерилін як вуаль, за якою ховається Норма Джин". Мерилін Монро, 1960 рік

13. У березні 1948 року вже під ім'ям Мерилін Монро, вона підписала свій перший контракт з кіностудією - шестимісячний договір з "Columbia Pictures".

14. Перша серйозна роль Мерилін Монро в кіно дісталася їй у фільмі "Хористки" (1948). Через два роки на екран вийшли ще дві знаменні картини: "Асфальтові джунглі" (1950) і "Все про Єву" (1950). І якщо спочатку за кожний тиждень зйомок їй платили по $100, то, починаючи з фільму "Джентльмени віддають перевагу блондинкам" (1953), її гонорар зріс до тисячі. Згодом гонорари Монро стали обчислюватися мільйонами, власне, як і кількість залицяльників.

Автор: pinterest
  Монро признали секс-символом століття
Монро признали секс-символом століття

15. Тим часом Мерилін розійшлася з Догерті і в 1954 році вийшла заміж за легендарного бейсболіста Джо Ді Маджіо. Їх роман, який на той час тривав уже близько двох років, був дуже бурхливим і набув скандальної популярності. Неймовірно ревнивому американцеві італійського походження не подобалося, що Монро виставляє своє тіло на показ, і, за словами акторки, він часто бив її. Їх шлюб не протривав і року. Після подорожі на Схід Ді Маджіо залишився в Токіо, а Монро вирушила в Корею, щоб підтримати бойовий дух американських солдатів.

16. "Я справжня жінка і насолоджуюся цим". Мерилін Монро, 1952 рік

17. Причина величезного потягу Мерилін Монро до чоловіків - одне з головних питань, яке турбує всіх біографів, і ключ до розуміння життя великої акторки. Деякі дослідники вважають, що у Монро було понад сто коханців. Однак, жодна людина, що близько знала актрису, не вважає, що вона була розпусною. Наприклад, в агентстві "Blue Book Modeling" говорили, що в порівнянні з іншими дівчатами, Норма була дуже сором'язливою.

Автор: pinterest
  Монро і Джі Маджіо
Монро і Джі Маджіо

18. Після виходу фільмів "Ніагара" (1953) і "Джентльмени віддають перевагу білявкам" (1953) за Мерилін Монро міцно утвердився статус зірки і секс-символу, а в "Мавпячому бізнесі" вона вперше з'явилася як платинова білявка.

19. "Спочатку я намагалася довести собі, що я особистість. А потім - переконати себе в тому, що я акторка". Мерилін Монро, 1962 рік

20. Деякі режисери, які знімали Мерилін, після скаржилися на те, що з нею насправді нестерпно було працювати. Акторка постійно плутала і забувала слова і завжди спізнювалася на зйомки. Часом потрібно було 20-40 дублів, аби зняти епізод.

Автор: pinterest
  Мерилін Монро
Мерилін Монро

21. В останній день зйомок фільму "Неприкаяні" актор Кларк Гейбл заявив: "Господи Ісусе! Я щасливий, що цей фільм нарешті дознімали. Монро довела мене до серцевого нападу". Наступного дня у Кларка Гейбла стався інфаркт міокарда і через 11 днів він помер.

22. Вона була однією з перших жінок, яка мала свою власну продюсерську компанію, Мерилін Монро Productions. Хоча компанія випустила лише один фільм - "Принц і танцівниця" (1957).

Автор: pinterest
  Монро була гарним кулінаром
Монро була гарним кулінаром

23. Монро смачно готувала і любила це робити. "Починала я з імпровізацій, і лише пізніше купила книгу під назвою "Радості кулінарії". Я знаю, що багато людей вважають приготування їжі нудним заняттям, але мені це і справді приносить радість. А особливо добре у мене виходить здобна випічка", - ділилася акторка з журналістами. На думку журналу People, "вона була хорошим кухарем. Вона не могла просто так вийти пообідати, тому вона готувала". На аукціоні Крісті в 1999 році були продані дві її пошарпані кулінарні книги, з помітками на полях: видання 1951 року "The New Fannie Farmer Boston Cooking-School Cook Book "(універсальний підручник з приготування їжі) і 1953 року "Joy of Cooking", пише aif

Автор: pinterest
  Монро була ерудованою
Монро була ерудованою

24. Насправді Мерилін багато часу приділяла самоосвіті і читала досить багато книг. Її особиста бібліотека на момент смерті налічувала понад 400 томів. Смак акторки був досить різноманітним, серед авторів книг її бібліотеки були: Фрейд, Толстой, Достоєвський, Фіцджеральд, Камю, Джеймс Джойс та інші.

25. У 1955 році Мерилін знялася в стрічці "Сім років бажання", яка стала знаменитою завдяки сцені з її сукнею. Епізод, коли через потік повітря з решітки вентиляційної системи Нью-Йоркського метро спідниця білого плісированого костюму головної героїні злітала вгору, зробив Мерилін секс-символом своєї епохи.

Автор: pinterest
  Знаменитий кадр зі стрічки "Зуд сьомого року"
Знаменитий кадр зі стрічки "Зуд сьомого року"

26. За рік акторка зареєструвала свій третій шлюб. Останнім її чоловіком став драматург Артур Міллер. Це був найтриваліший шлюб у житті Мерилін Монро: він тривав чотири з половиною роки. Акторка перейняла іудаїзм після одруження з Міллером. З ним Мерилін намагалася зачати дитину (вона дуже хотіла стати матір'ю), але у неї були викидні і позаматкова вагітність.

27. "Мені здається, я складена з наївності і комплексів, але лише зараз почала розуміти це". Мерилін Монро, 1956 рік

28. Відомо, що Монро завжди мріяла про розумного чоловіка, який зміг би заповнити її пробіл в освіті і стати наставником по життю. Однак за тиждень після весілля Міллер написав у своєму щоденнику: "Мені здається, що вона мала дитина, я її ненавиджу!". Пізніше Міллер говорив зовсім інші речі, називаючи Мерилін кошеням і висловлюючись на її адресу так: "Вона на сто відсотків жінка, найжіночніша з усіх жінок у світі". Але ніщо не врятувало їх шлюб - ні безмежна любов Мерилін, ні її повага до Артура. Він завжди вважав її просто дурненькою, а себе уявляв найрозумнішою людиною того часу, передає vev

Автор: pinterest
  Весілля Монро і Артура Міллера
Весілля Монро і Артура Міллера

29. Артур Міллер працював у своїй спальні, а вона пила шампанське і годинами слухала платівки Френка Сінатри.

30. У результаті акторка впала в стан глибокої депресії. Фільми з її участю обходилися продюсерам усе дорожче, оскільки Мерилін стала хронічно спізнюватися на зйомки або взагалі зривати їх, не з'являючись на майданчику. Страждаючи на безсоння, Мерилін почала вживати величезну кількість сильнодіючих заспокійливих. Міллер кілька разів врятував її від смерті, не давши їй отруїтися цими препаратами через випадкове передозування.

Автор: pinterest
  Монро мала депресію,бо не могла народити
Монро мала депресію,бо не могла народити

31. Знімки зірки з невеликим, але помітно круглим животом, опублікувало видання Daily Mail - фотографії були зроблені 8 липня 1960 року в Нью-Йорку біля кіностудії Fox. Таблоїд стверджує, що батьком дитини був не чоловік акторки, драматург Артур Міллер, а французький співак і актор Ів Монтан, партнер Монро по фільму "Займемося коханням", з яким, як усім відомо, у зірки був пристрасний роман. Серію фото придбав 56-річний Тоні Майклс, який був знайомий з подругою і сусідкою акторки, Фрідою Халл. Вона ж і розповіла йому про вагітність Монро. "Фріда дуже пишалася цими знімками і тим, що вона зберігала їх в секреті до кінця своїх днів", - заявив Майклс, додавши, що акторка втратила дитину під час візиту в лікарню.

Автор: Daily Mail
  Фото вагітної Монро
Фото вагітної Монро

32. У лютому 1961 року Мерилін розлучилася з Артуром Міллером, її фільм "Неприкаяні" отримав погані відгуки критиків і перспективи кар'єри виглядали тьмяними. Згідно фактам, "вона залишилася вдома в своїй затемненій спальні, існуючи на снодійних пігулках і швидко знижуючи вагу". Тоді ж в лютому вона опинилася в психіатричній клініці Нью-Йорку.

Автор: pinterest
  Монро і третій чоловік
Монро і третій чоловік

33. Міллер одразу одружився з іншою відомою жінкою – фотографом Інгеборгою Морат. Коли Монро померла, Інгеборга була на 8 місяці вагітності й Артур вирішив не йти на похорон, заявивши: "Я не в силах витримати цей похоронний цирк".

34. "Приємно бути частиною фантазій, але ще краще, коли тебе люблять за те, яким ти є насправді". Мерилін Монро.1962 рік

35. Майже до кінця днів Мерилін підтримував саме другий чоловік Джо Ді Маджіо. Він витягав актрису депресії після розлучення з Артуром Міллером і визволяв з психлікарні. Тієї, де колись лежала її мати.

Автор: pinterest
  Мерилін Монро
Мерилін Монро

36. У цій же лікарні померла бабуся Мерилін.

37. Мерилін Монро познайомилася з Джоном Кеннеді в 1961 році, коли він ще не був президентом. Довгий час їхні стосунки залишалися в секреті. Однак в травні 1962 року Монро мала їхати на зйомки фільму "Щось має трапитися" (1962), але замість цього сіла на приватний літак і полетіла в Нью-Йорк на день народження Джона Кеннеді. На святі вона, неймовірно сексуальна, хтивим млосним голосом проспівала: "Happy birthday, Mr. President". Після цього громадськість не сумнівалася в їх інтимному зв'язку.

38. Всупереч поширеним чуткам, немає ніяких фізичних доказів того, що у Мерилін був любовний зв'язок із Джоном Кеннеді.

39. Сукня, в якій Монро співала для Кеннеді, пішла з молотка за $ 4,8 млн.

40. "Я одягаюся для чоловіків. Жінки завжди дивляться на мій гардероб критично. І лише чоловіки можуть його по-справжньому оцінити". Мерилін Монро, 1952 рік

41. За деякий час поширилася чутка, що Мерилін таємно зустрічається ще й з братом Джона, Робертом Кеннеді.

42. Починаючи з 1954 року, Мерилін вела щоденник, в який записувала все, включаючи розмови з Джоном Кеннеді. Це не було таємницею, і незабаром ним зацікавилися люди президента. Кажуть, на цей щоденник поклали око і ФБР, і політичні опоненти Кеннеді, і навіть мафія. Після смерті Мерилін щоденник безслідно зник.

Автор: pinterest
  Грайлива Монро
Грайлива Монро

43. На сьогодні існує 5 версій причини смерті Монро:

1. вбивство, вчинене спецслужбами за наказом братів Кеннеді, аби уникнути розголосу їх сексуальних зв'язків;

2. вбивство, вчинене мафією;

3. передозування наркотиків;

Автор: pinterest
  Монро померла у власному ліжку
Монро померла у власному ліжку

4. самогубство;

5. трагічна помилка психоаналітика Ральфа Грінсона, який наказав Мерилін прийняти хлоралгідрат незабаром після прийому нею нембутала.

44. Розтин показав, що покійна була здорова. У свідоцтві про смерть записано, що це ймовірно могло бути самогубством.

Автор: pinterest
  Мерилін Монро із котиком
Мерилін Монро із котиком

45. На піку своєї слави актриса написала свою автобіографію (за допомогою її друга сценариста Бена Хехта). Книга була опублікована через десять років після її смерті.

46. "Якщо я зірка, значить, люди мене нею зробили". Мерилін Монро, 1962 рік

47. Автором останніх фотографій, на яких відома секс-символ 50-х позує в купальнику на порожніх пляжах океану, став американський фотограф Джордж Барріс.

Автор: LiveJournal
  Монро на узбережжі океану. До смерті залишилося кілька місяців
Монро на узбережжі океану. До смерті залишилося кілька місяців

48. Будинок в районі Брентвуд в Лос-Анджелесі, де провела свої останні дні Мерилін, нещодавно продали на аукціоні за $ 7,25 млн. Що цікаво, покупець особняка заплатив значно більше заявленої вартості. Його ім'я не розголошують.

49. Гіперреалістична скульптура Мерилін Монро в труні знаходиться в Музеї світової поховальної культури. Робота називається "Art rest" ( "В спокої"). Знаменита американська актриса представлена в своїй улюбленій зеленій сукні.

Автор: pinterest
  Гіперреалістична скульптура Монро в труні
Гіперреалістична скульптура Монро в труні

50. Мерилін дійсно поховали, одягнену в блідо-зеленій сукні фірми Pucci, в стінному склепі, 8 серпня 1962 на Вествудському кладовищі.

51. Усю ніч перед похороном поруч із покійною Мерилін був Джо Ді Маджіо.

Автор: pinterest
  Джо Ді Маджіо організовував похорон Монро
Джо Ді Маджіо організовував похорон Монро

52. Він хотів, аби на похороні не було голлівудських зірок, журналістів, продюсерів. За даними газети Los Angeles Times, дозвіл бути присутніми на церемонії отримали лише родичі і близькі друзі - 31 особа. Під час служби тіло Мерилін лежало у відкритій бронзовій труні, вкритій зсередини атласом кольору шампанського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла одна з найвидатніших акторок XX ст.

53. Тіло Мерилін було сильно пошкоджене під час розтину, акторці одягнули перуку, яка виглядала так само, як і її справжня зачіска.

Автор: pinterest
  Мерилін Монро
Мерилін Монро
Автор: pinterest
  Мерилін Монро
Мерилін Монро

54. Джо Ді Маджіо дав Мерилін обіцянку приносити квіти на її могилу щотижня, якщо вона помре до нього. Він дотримав свого слова, і півдюжини червоних троянд з'являлися раз на тиждень біля її могили протягом 20 років.

55. "Більшу частину життя я тікала від себе". Мерилін Монро, 1956 рік

8 липня 1967 року стало не стало однієї з найкрасивіших і найбільш талановитих акторок XX століття - Вів'єн Лі. Того дня всі лондонські театри на знак скорботи погасили вогні своїх афіш. За заповітом актриси, її тіло піддали кремації, а прах розвіяли над невеликим озером у її маєтку.

Зараз ви читаєте новину «Мерилін Монро: 55 сторінок життя найсексуальнішої жінки ХХ ст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі