субота, 14 квітня 2018 01:37

Дописав книгу і помер — справляють дев'ятини за письменником Миколою Панасюком

Дописав книгу і помер — справляють дев'ятини за письменником Миколою Панасюком
Микола Панасюк помер після того, як дописав нову книгу Фото: Жорж Ковальський

14 квітня справляють дев'ятини за письменником і журналістом Миколою Панасюком. Мав 75 років. 28 лютого потрапив до лікарні з мікроінсультом.

"Спішив видати нову книгу – з 5-ої ранку працював за комп'ютером. Останній дзвінок на його телефоні – у друкарню. Після того схопив мікроінсульт, - каже вихованиця, поетеса Тетяна Яков'юк, 45 років. - 2 тижні пролежав в реанімації, 3 – у психіатричній лікарні. Вже практично не говорив. Я привозила йому їжу, а в останній день не встигла. Помер вночі".

Микола Панасюк народився в селі Гаразджа Луцького району на Волині. Закінчив Білоцерківський сільськогосподарський інститут та відділення журналістики Вищої партійної школи. У Торчині Волинської області працював ветеринаром, відтак – у місцевій пресі. Останні двадцять років проживав у Луцьку. Очолював управління у справах преси та інформації Волинської ОДА. Був редактором газет "На Варті" та "Вільна думка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла дівчина, яку збив детектив НАБУ

Писав прозу. Видав романи "Крутіж", "Німі дзвони", "Терпкий смак істини", "Біг", "Останнє зло" та "Я – Іван Франко".

"Він втратив єдиного сина, який трагічно загинув. Запив. Дружина ледь не збожеволіла. А тоді сказав собі: "Миколо, ти маєш опанувати себе. В тебе є онук". В один момент кинув пити і курити. Вів здоровий спосіб життя, обливався холодною водою", - написав журналіст Святослав Лесюк, 50 років.

У Миколи Панасюка залишились внуки Богдан і Назар та правнук. Син Володимир втопився. Дружина померла після 10-ти років в психіатричній лікарні.

Поховали чоловіка в рідному селі Гаразджа поруч з дружиною і сином.

У Болгарії помер композитор Тончо Русєв, який писав пісні для Софії Ротару та Філіпа Кіркорова. Чоловіка не стало на 86 році життя, у вівторок 10 квітня. До свого дня народження не дожив 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Дописав книгу і помер — справляють дев'ятини за письменником Миколою Панасюком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі