вівторок, 22 листопада 2016 13:29

Дитячий хірург помер від хвороби легень

Дитячий хірург помер від хвороби легень

17 листопада помер один із засновників дитячої хірургії на Івано-Франківщині 84-річний Йосип Библюк. Два роки страждав від легеневої недостатності. Працював асистентом на кафедрі дитячої хірургії Івано-Франківського медуніверситету від часу її заснування 1962 року. Завідував кафедрою з 1995 по 2010 роки. Написав понад 150 наукових праць.2002-го захистив кандидатську присвячену лікуванню бактеріальної деструкції легень.

"Йосип Іванович видав підручник з дитячої хірургії української мовою, яким досі користуються студенти, – розповідає завідувач кафедри дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії Олександр Фофанов. – Був вимогливим викладачем, але об'єктивним. Студенти любили його лекції, бо отримували багато практичних порад. Він провів сотні операцій, брався за складні випадки. Першим в області почав оперувати розщеплення верхньої губи і розщеплення піднебіння. На роботу завжди приходив вчасно, затримувався допізна. А часом його викликали вночі, по вихідних. У вільний час піднімався на вершини гір, ходив на риболовлю, читав книги про історію України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історичний реконструктор отримав опіки 90% тіла

Каже, був сивим, худим, завжди охайно вбраним. Окулярів не носив, хоч погано бачив.

Помер вдома. Мав дружину, двоє синів та троє онуків.

Легендарний піаніст-віртуоз мав проблеми із серцем

Зараз ви читаєте новину «Дитячий хірург помер від хвороби легень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі