вівторок, 17 липня 2018 13:21

Українські радіостанції заговорять в Криму

Українські радіостанції заговорять в Криму
Нові радіостанції можна буде почути на півночі Криму. Фото:storage1a.censor.net

Запуск 8-ми радіостанцій на території анексованого Криму планують здійснити до кінця року.

Дозволи на мовлення на півдні Херсонської області отримали Армія FM ‒ у Чонгарі, Чаплинці та Скадовську, Радіо НВ ‒ у Чонгарі та Чаплинці, Хіт FM, Радіо Roks і Kiss Fm Ukraine ‒ у Генічеську, Meydan Radiosi ‒ у Лазурному, Чаплинці, Новотроїцькому, Радіо Крим.Реалії‒ у Чаплинці, Radio Hayat ‒ у Чонгарі та Чаплинці.

"Я сподіваюся, що ці радіостанції почнуть мовити на Крим вже до кінця цього року, - каже в ефірі Радіо Крим.Реалії член Нацради України з телерадіомовлення Сергій Костинський. - Все нині залежить тільки від радіостанцій. Насправді я думаю, що найближчим часом це станеться, упродовж наступного місяця. Я впевнений, що й Армія FM, і Радіо НВ, і Radio Hayat готові вже на низькому старті мовити на території Північного Криму в FM-діапазоні. Також я сподіваюся, що ми скоро запустимо мовлення в Лазурному й у Чаплинці, і в Скадовську, і в Генічеську, і в Новотроїцькому. Зараз питання лише в тому, щоб придбати передавачі та почати мовлення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську мову вивчатимуть іноземці з 6 країн

Нові радіостанції можна буде почути на півночі Криму.

"Найголовніше, на що я особисто розраховую, ‒ це 2 траси: на Херсон і Харків. Це наші відомі траси, де проходить найбільший трафік. Люди зможуть слухати українські радіостанції. І, звичайно, я сподіваюся, що російські військові, які окупували Крим, з радістю зможуть слухати військову радіостанцію Армія FM", - вважає Костинський.

Вибір саме цих радіостанцій пов'язаний з тим, що вони розмовні. Серед них - Радіо НВ, Армія FM. Також є місцеві радіостанції.

"Ми вважаємо, а це Національна рада та Міністерство інформаційної політики, що в Криму мають вести мовлення насамперед кримські радіостанції. Серед них - Radio Hayat, Meydan, Радіо Крим.Реалії. Такий контент більше підходить для мовлення на окупованій території Криму. Також ми залучили популярні радіостанції ‒ Kiss Fm, Хіт FM і Радіо Roks ‒ для того, щоб зробити асортимент доступних радіостанцій більшим. Для того, щоб можна було слухати не тільки інтерв'ю та інформаційні передачі, але й музику", - додає чиновник.

Надання російській мові тимчасового або постійного статусу на Донбасі як регіональної може стати компромісом. Про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Українські радіостанції заговорять в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі