понеділок, 24 лютого 2020 11:45

Ткаченко заговорив про зміни до мовного закону

Ткаченко заговорив про зміни до мовного закону
Член партії "Слуга народу" Олександр Ткаченко розкритикував мовний закон Фото: 112.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що нардепи на базі комітету розпочали підготовку до національного круглого столу щодо мовного питання.

На його думку, ухвалення мовного закону заклало ризики для суспільства та нових депутатів. Хочуть знайти компромісний підхід, який би об'єднував країну. Про це він розповів в інтерв'ю "Главкому".

"Це непросте питання. До дискусії залучатимемо фахівців, науковців, експертів. Тому, якщо розпочинати цю дискусію і йти вперед, то потрібно чітко усвідомлювати всі ризики, з якими ми можемо стикнутися. Така дискусія незабаром розпочнеться. Принаймні, вчені, до яких ми звернулися з такою ідеєю, відреагували: слава Богу, нарешті можна почати. Суспільство давно вже чекає на відверту, але спокійну розмову з цього питання. Якщо робити зміни, то лише комплексно, не вибірково. Тому ми в цьому законі про медіа практично не торкалися мови", – сказав Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков прокоментував роботу Ради над змінами мовного закону

Проблемою мовного закону він називає штрафи за використання мови у сфері послуг.

Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" набув чинності 16 липня 2019-го. Закон забезпечує пріоритетність української мови у понад 30 сферах суспільного життя: в управлінні, ЗМІ, сфері освіти, науки, культури, реклами і послуг. Водночас не регулює приватне спілкування.

Зараз ви читаєте новину «Ткаченко заговорив про зміни до мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі