вівторок, 27 лютого 2007 14:12

Заняття бальними танцями коштує до 200 гривень на місяць

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  10-річна Анастасія Кобилянськая і 11-річний Богдан Ларіонов займаються бальними танцями п’ять років. У столичному клубі ”Спорт-данс” на проспекті Перемоги, 38 вони разом танцюють рік. За місяць платять по 100 гривень — стільки коштує абонемент
10-річна Анастасія Кобилянськая і 11-річний Богдан Ларіонов займаються бальними танцями п’ять років. У столичному клубі ”Спорт-данс” на проспекті Перемоги, 38 вони разом танцюють рік. За місяць платять по 100 гривень — стільки коштує абонемент

Після телевізійної програми "Танці із зірками" люди захопилися танцям. Майстри столичних танцювальних шкіл відзначають: учнів значно побільшало. Суддя телегри Григорій Чапкіс одним із кращих у Києві вважає клуб бальних танців "Аматор спорт данс". Він працює у Центрі дитячої та юнацької творчості Солом"янського району на вул. Героїв Севастополя, 35.

— Бальні танці я викладаю 15 років, — каже керівник клубу Мирослав Кеба, 48 років. — Якщо дитина займається бальними танцями для себе, для свого розвитку, то для неї навчання безкоштовне. Якщо йде на результат і хоче брати участь у конкурсах, заняття коштують 30–100 гривень на місяць.

18-річна Марина Коваленко до столиці приїхала з Маріуполя. Навчається в університеті культури і мистецтва. Там викладає Мирослав Кеба.

— Я подивилася, як він вчить танцювати, й обрала цей клуб. Тренуюся два місяці. Плачу 100 гривень за заняття у групі і ще стільки ж — за індивідуальні. Гроші мені дають батьки.

На одяг для тренувань можна не витрачатися

Учні розбиті на п"ять вікових груп по 10–40 чоловік. Групи, які готуються до участі у конкурсах, займаються п"ять-шість разів на тиждень по 1,5–3 години. Так у цілому можна навчитися бальним танцям за рік.

— У цьому клубі я займаюся п"ять років, — ділиться 17-річний киянин Олександр Торошанко. — На той час це була найкраща школа в Києві. Вона і зараз у лідерах. Займаюся чотири рази на тиждень по дві-три години.

Кожен танцюрист має стартову книжку. Щороку на неї перераховує 30 грн членських внесків. Тоді він має право брати участь у Всеукраїнських змаганнях. Але крім того, кожна пара за конкурс у Києві має заплатити 30–120 грн залежно від рейтингу змагань. Поїздки по Україні обійдуться в 500–600 грн, а по Європі — від 2,5 тис. грн.

— За шість років занять я кілька разів їздив на виступи по Україні й за кордон, — каже киянин Олексій Тищенко, 18 років. — Це дорого. Найдешевший костюм для участі у змаганнях коштує 600 гривень.

Тренувальне взуття для дітей до 11 років обійдеться у 300 грн. Від 11 років — 600 грн. Одяг для тренувань особливого значення не має, на нього можна не витрачатися. Спеціальне вбрання потрібне для турнірів. Для дівчат і хлопчиків до 11 років воно коштує в середньому 1000 грн. А сукня для презентації бального танцю на змаганнях у віці після 18 років — від 6 тис. грн. Костюм хлопця — від 3,8 тис. грн. Зазвичай їх шиють на замовлення і прикрашають камінням "Сваровські".


Де потанцювати


 Назва клубу Адреса  Ціна за заняття,
грн
 Ціна за місяць,
грн
 "Центральний"  вул. Московська, ДК "Арсенал"  У групі — 20; індивідуальне заняття з парою — 100  —
 "Стріт класік"  вул. Гарматна, 26/2, ДК "Росток"  20  160/8 занять
 "Фіделіо"  вул. Старовокзальна, 24; вул. Круглоуніверситетська, 9 гімназія "Консул" N86, 4 поверх; вул. Ольгинська 2/4, спеціалізована школа N94, 4 поверх  25  150/8 занять
 "Надежда-Денс"  вул. Тимошенко, 11б, к. 7  інд. — 50
у групі — 15
 80/12 занять
 "Школа танців"  вул. Мішуги, 5  20  120/8 занять
Зараз ви читаєте новину «Заняття бальними танцями коштує до 200 гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі