вівторок, 01 березня 2011 03:30

За завищення ціни на цукор штрафуватимуть

Антимонопольний комітет звинуватив цукроварів та торговельні мережі у завищуванні цін на цукор і зобов'язав знизити їх. Погрожує перевірками та штрафами. У супермаркетах столиці цей продукт продають від 8,6 грн/кг. Рік тому ціна сягала 13 грн/кг.

— Я не бачу різкого подорожчання цукру. Ціна на нього росте разом із вартістю пального, електроенергії, газу. Звинувачення АМК не мають підстав. В Україні дефіцит цукру. Цього року виробили 1,7 мільйона тонн. Хоча потрібно на 200 тисяч тонн більше, — каже директор компанії "Проагро" Микола Верницький, 40 років. — Нехай Антимонопольний комітет краще перевірить ціни на інші товари — ковбаси, м'ясо. За рік вони подорожчали значно більше, на 20 відсотків. Просто для влади і населення ціна на цукор — це показник стабільності чи благополуччя. Тому Антимонопольний комітет створює видимість діяльності. Але й після перевірок цукор не подешевшає.

Зараз ви читаєте новину «За завищення ціни на цукор штрафуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі