четвер, 23 серпня 2012 06:30

За місяць відклали 6700 гривень

Подружжя киян Віктор та Ганна Каяни заробляють 13,7 тис. грн на місяць. Працюють у рекламі. Раніше майже все витрачали.

Півроку тому ненароком розбили плазмовий телевізор.

— Ми влаштували вечірку. Танцюючи, я зачепив телевізор на стіні. Він упав екраном на кальян і розбився, — розповідає 26-річний Віктор Каян. — Довелося терміново купувати новий. Бо телевізор був не наш, а хазяйський. Ми винаймали квартиру з хорошим ремонтом, технікою та меблями. Купили новий телевізор з наступної зарплати. До нас дійшло, що марнуємо гроші. Вирішили складати на власне житло.

Подружжя проаналізувало витрати. За оренду квартири на Одеській площі щомісяця віддавали 5 тис. грн. На харчі у супермаркетах, обіди в їдальнях — 2 тис. грн. У салонах краси Ганна залишала 600 грн. Віктор — 400 на тренажерний зал. На маршрутки — 750 грн удвох. На одяг та взуття із крамниць витрачали в середньому 500 грн.

Каяни домовилися відкладати щомісяця 5 тис. грн. Це дозволило б за п'ять років придбати однокімнатку. Орендували двокімнатну квартиру біля Голосіївської площі з парою своїх друзів. Платять по 2 тис. грн.

Від маршруток відмовились. Їздять тільки метро, далі — пішки. Ганна сама фарбується та робить манікюр. Замість спортзалу Віктор ходить на шкільний тренажерний майданчик. Відключили інтернет та кабельне телебачення.

— Ми вже не обідаємо в їдальнях. Я готую вдома, розкладаю у лотки собі й чоловіку, — розповідає Ганна. — Звертаємо увагу на ціни. Наприклад, у супермаркеті "Велика кишеня" пачка моєї улюбленої вівсянки коштує 17 гривень. В "Ашані" схожа — за 8.

Витрати на харчі зменшилися вдвічі. Розраховуються тільки зарплатними картками.

За місяць Каяни відклали 6,7 тис. грн. Віктор відкрив рахунок у банку.

Кияни Олексій та Оксана Зінченки теж складають на житло, щомісяця 3 тис. грн.

Чоловік викладає на курсах французької мови. Отримує 4,2 тис. грн. Дружина працює у музеї, має 1600 грн на місяць.

— Ми ледве кінці зводили. Про розваги й не помишляли. Часом просили гроші у родичів. Перестали винаймати квартиру і переїхали до жінчиних батьків. От і маємо 3 тисячі економії. За десять років зберемо на квартиру, — розказує 24-річний Олексій.

Розписали витрати. Вирішили заощаджувати на їжі. Досі харчувалися на 1,1 тис. грн у місяць. Тепер їздять по продукти до Олексієвих батьків у Бориспільський район Київщини. Удвох допомагають по господарству у вихідні.

— Ні овочів, ні м'яса ми ще жодного разу не купували за літо, — говорить чоловік.

Також менше витрачають на проїзд, мобільний зв'язок та інтернет. Досі на це йшло до 1 тис. грн/міс. Одяг востаннє купували у березні на розпродажі.

— Я приклеїв на стіну ватман. Намалював наші життєві цілі — квартира, авто, ноутбук для Оксани, дитина, друга освіта юриста, подорожі Європою. В липні побували у Варшаві. Перед тим відпочили на морі в Криму.

Зараз ви читаєте новину «За місяць відклали 6700 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі