четвер, 13 травня 2010 03:45

Відмовляються приймати монети

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Пакунок дрібних монет Олександр Дикий із Вінниці приніс на обмін у хлібний кіоск біля ринку Урожай у Вінниці. Там відмовляються приймати монети однієї та двох копійок
Пакунок дрібних монет Олександр Дикий із Вінниці приніс на обмін у хлібний кіоск біля ринку Урожай у Вінниці. Там відмовляються приймати монети однієї та двох копійок

"По 1, 2 копійці не приймається!". Таке оголошення вивісили у віконці хлібного кіоску біля вінницького ринку Урожай.

— Покупці не хочуть брати дріб"язок на здачу, — пояснює продавщиця Ганна Михайлюк, 47 років. — Масово почали нести копійки зо два місяці тому. До десяти чоловіків в день приходило. Хто на 25, хто на 50 гривень назбирав. А мені їх що, солити?

У хлібному магазині на ринку також відмовляються від дрібних монет. Пояснюють: по телевізору повідомили, що монети на 1 та 2 копійки виведуть з обігу. Покупці теж почули цю новину. І несуть їм дріб"язок зі скарбничок.

— Один пенсіонер час від часу приносив нам півторалітрову баклажку мєлочі, — розповідає 50-річна Антоніна Мельник. Вона працює в крамниці селища Стрижавка під Вінницею. — На вулиці назбирував. Щоб перерахувати, треба було півгодини.

У березні Національний банк повідомив про вилучення з обігу монет номіналом 1 та 2 копійки. Пізніше інформацію спростували. Однак і в травні вінничани продовжують нести дріб"язок.

Монети можна здати в банк.

— Можемо їх узяти, якщо будете проводити банківську операцію. Хочете, покладіть їх на депозит, — відповідають по телефону у вінницькому відділенні "Укрсоцбанку", що на Хмельницькому шосе.

Без обмежень 1 та 2 коп. обмінюють тільки в Ощадбанку.

Зараз ви читаєте новину «Відмовляються приймати монети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі