"Торік у мене не було морозива, дорожчого ніж по 3 гривні 50 копійок, — розказує 43-річна лоточниця Тетяна Самойлова, яка стоїть біля столичної станції метро Святошин. — Цього року є упаковки по 4 гривні 20 копійок".
Заморожений сік подорожчав на 20 коп. — до 1,4–1,5 грн. Ласощі із вмістом йогурту, горіхів та натуральних джемів коштуватимуть від 2 грн — на 20 коп. більше, ніж торік. Ціна на найдешевший пломбір піднялася на 5 коп. Однак дешевим морозивом можна отруїтися, попереджає Тетяна. Продукт у вафельному стаканчику без упаковки має бути з круглою паперовою наліпкою, де вказані дата й виробник.
— Дороге морозиво має вищу жирність, — розповідає головний технолог столичної фірми "Унікум-К" Валентина Петріва, 51 рік. — Його готують із вершків, меду, тому й коштує таке дорожче. Зараз багато фірм намагаються здешевити морозиво, тому розводять молоко водою. Його можна розпізнати: на вигляд напівпрозоре та швидко тане.
На Хрещатику вагове морозиво раніше продавали по 2,5 грн за 100 г. У травні — по 3,4 грн. До кінця місяця воно може подорожчати ще на 20 коп.
Коментарі