Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2007 14:46

У травні ростуть ціни на морозиво

"Торік у мене не було морозива, дорожчого ніж по 3 гривні 50 копійок, — розказує 43-річна лоточниця Тетяна Самойлова, яка стоїть біля столичної станції метро Святошин. — Цього року є упаковки по 4 гривні 20 копійок".

Заморожений сік подорожчав на 20 коп. — до 1,4–1,5 грн. Ласощі із вмістом йогурту, горіхів та натуральних джемів коштуватимуть від 2 грн — на 20 коп. більше, ніж торік. Ціна на найдешевший пломбір піднялася на 5 коп. Однак дешевим морозивом можна отруїтися, попереджає Тетяна. Продукт у вафельному стаканчику без упаковки має бути з круглою паперовою наліпкою, де вказані дата й виробник.

— Дороге морозиво має вищу жирність, — розповідає головний технолог столичної фірми "Унікум-К" Валентина Петріва, 51 рік. — Його готують із вершків, меду, тому й коштує таке дорожче. Зараз багато фірм намагаються здешевити морозиво, тому розводять молоко водою. Його можна розпізнати: на вигляд  напівпрозоре та швидко тане.

На Хрещатику вагове морозиво раніше продавали по 2,5 грн за 100 г. У травні — по 3,4 грн. До кінця місяця воно може подорожчати ще на 20 коп.

Зараз ви читаєте новину «У травні ростуть ціни на морозиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути