пʼятниця, 18 листопада 2016 00:35

Українців просять відмовитися від готівки

Нацбанк заохочуватиме українців частіше розраховуватися банківськими картками. Поступово відмовлятися від готівки.

— Торік 58 відсотків ­українців отримували доходи в безготівковій ­формі. Тільки 18 відсотків платили карткою. Решта знімали готівку в банкоматах, — говорить голова Нац­банку 52-річна Валерія Гонтарева. — Впроваджуватимемо розрахунки карткою для оплати транспорту, комунальних послуг. Переведемо всі державні виплати у безготівкову форму — пенсії, стипендії.

— Паперові гроші дорогі. Вони працюють поза банківською системою, — каже директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, 52 роки. — Розрахунки платіжними картками дозволяють не виводити кошти із системи і знизити вартість грошей. Якщо використовуватимемо менше готівки, кредити можуть подешевшати. У Німеччині низькі відсотки за позиками. Але німці переважно оплачують товари й послуги банківськими картками. Найменш популярна готівка у Швеції. Там взагалі хочуть відмовитися від паперових грошей. В Україні лише третина розрахунків відбувається у безготівковій формі.

Зараз ви читаєте новину «Українців просять відмовитися від готівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі