На станції Конотоп у Сумській області пасажири потягів та електричок купують пироги. Кажуть, смачніших не буває.
— Є із маком, із ізюмом, із сиром. Скільки вам? — допитується 42-річна Галина Стрельченко в пасажирів.
Торгувати на станцію виходить уранці та ввечері, коли поїзди ходять найчастіше. Носить тацю, на якій лежать 12 великих пирогів у два шари. У плетеному кошику — ще два десятки.
— Із вечора роблю дріжджову опару на молоці, даю 5–6 столових ложок цукру, — розказує Галина пасажиркам. Ті вже їдять пиріжки й питають, як вона готує тісто. — Як підніметься, даю яйця, масло, ваніль. Яєць не шкодуйте — добріше буде. Маку зо дві ложки кладу в пиріг.
За день Стрельченко продає 30–50 шт. Пиріг із сиром коштує 1,5 грн, із маком або родзинками — по 1 грн. Половину вторгованого витрачає на продукти для наступної випічки.
Коментарі