вівторок, 06 листопада 2012 05:30

Вартість каное ручної роботи 72 тисячі гривень

Автор: фото: Володимир МУКАН
 

— Це для тих, хто має три яхти, але інколи хоче сам попрацювати веслами. Усамітнитися десь на озері з коханкою. Або похизуватися перед друзями, — каже 50-річний Олексій Степанюк зі столичного яхтклубу. Оглядає весельний човен із червоного дерева в Міжнародному виставковому центрі в Києві. Там проводили виставку "Мисливство і рибальство".

Каное всередині та зовні вкрите двома шарами корабельного лаку, переливається на сонці. Оздоблене латунними тримачами для весел.

— Їх замовляю в Канаді, у нас таких немає. Човен роблю вручну, — каже 48-річний Ігор Маруха, директор столичного підприємства "Необоат". — Дизайн таких каное розробили у ХІХ столітті в Англії для прогулянок королівської родини. Я виготовив точну копію. Єдине, що доставив — лавка на носі. Є отвір для щогли. Як є вітер, можна напнути вітрило.

Каное вдвічі легше за човен із сосни, важить 38 кг.

— Воно й проходить у тих місцях, де звичайним човном не пропливеш — по гірських струмках і заболочених ріках. Човен зроблений за такою технологією, що не гниє. Може прослужити 200-300 років.

Вартість каное ручної роботи 72 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Вартість каное ручної роботи 72 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі