середа, 25 листопада 2009 18:05

Побільшало підроблених 200-гривневих банкнот

 

На руках побільшало підроблених банкнот номіналом 200 грн. Найчастіше трапляються старі, "сині" купюри 2001 року. Вони мають менше елементів захисту. Тому їх легше розмножити.

— Тому навіть якщо отримуєте гроші від знайомих, не полінуйтеся і перепишіть номери великих купюр, — радить приватний адвокат Віктор Стаднічук, 50 років. Він приймає на столичній вул. Заболотного. — Це убезпечить від проблем із міліцією. Її викличуть, якщо ви спробуєте збути фальшивки в банку. У міліції вилучать гроші та з"ясовуватимуть їх походження. Це може тривати від кількох годин до трьох діб. Тоді й стануть у пригоді переписані номери.

У крамницях теж повинні повідомити правоохоронцям про фальшивки. Але зазвичай відмовляються приймати сумнівні купюри. Якщо такі вам дали в супермаркеті як решту, не відходячи від каси вимагайте поміняти на інші. Якщо касир не погодиться, викликайте міліцію та складайте акт. Бо потім відшкодувати втрачене буде неможливо.

Так само слід діяти і в банку, — продовжує адвокат. — Щоправда, там якщо й підсовують підробки, то вони мають дуже високу якість. Я тримав фальшиву сотню з банку. На вигляд справжня. Банківські пристрої її не розпізнали.

Зараз ви читаєте новину «Побільшало підроблених 200-гривневих банкнот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі