четвер, 17 червня 2021 00:26

Скільки грошей потрібно на місяць

Світлана ХАРЧЕНКО, 32 роки, Полтава:

— Мінімально на місяць потрібно 9–10 тисяч гривень. Виховуємо з чоловіком доньку та сина. Живемо в трикімнатній квартирі. Дітям у школу даю на тиждень по 100 гривень на сніданки. За групу продовженого дня для сина платимо 125 гривень. Плюс щомісяця здаємо сотню на потреби школи. 2 тисячі виділяю на комунальні послуги. Мені за опалення прийшло 3 тисячі, то я заплатила за воду, світло. Решту — на опалення. Тому маю 5 тисяч боргу. За літо розрахуюся. На мобільний зв'язок нам із чоловіком іде по 200 гривень, дітям по 50. Оренда гаража — ще тисяча. Зайти в магазин по харчі — 250 гривень мінімум. Добре, що батьки з села домашні продукти передають. Можемо економити. Про одітися-обутися взагалі мовчу. Шкарпетки, труси й майки — це вже буде ого-го яка сума.

Діана СЕНЧЕНКО, 29 років, Київ:

— Найбільше витрачаємо грошей на продукти — понад 10 тисяч гривень. У магазинах купуємо все. Немає родичів у селі, щоб передали овочі чи м'ясо. Багато коштів іде на бензин. У чоловіка дві машини, він постійно їздить по роботі. За комунальні послуги платимо 2 тисячі гривень. Стільки ж приблизно витрачаємо на 5-місячну доньку. Купуємо підгузки, суміш, одяг. Собі придбала спортивний костюм і кросівки пів року тому. Заплатила близько 6 тисяч гривень. Мій відпочинок — кава у парку, коли гуляю з дитиною. Це майже 30 гривень у день, 900 на місяць.

Валентина АТАМАНЮК, 57 років, село Валок Полтавського району:

— Живемо з чоловіком у приватному будинку. Поросят держимо, яйця свої, є город. Одяг часто не оновлюємо. Найбільше коштів іде на комунальні послуги. Взимку за газ платила від 4 тисяч щомісяця, електроенергія — 500 гривень, вода — 400. На продукти витрачаємо тисячу на тиждень.

Вікторія ЛЮБЕЗНА, 29 років, Вишгород Київської області:

— На сім'ю з чотирьох осіб щонайменше витрачаємо 24–25 тисяч гривень. Поки що економити не вдається. Щомісяця доводиться платити 4,5 тисячі кредиту за машину. Ще майже стільки ж потрібно відкласти на бензин. Старший син ходить у приватний дитсадок — 5,8 тисячі гривень із харчуванням. За світло зимою платимо 2 тисячі. Влітку — 300–400. Найбільше грошей іде на продукти, воду — майже 10 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей потрібно на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі