вівторок, 08 грудня 2015 05:15

Потібно знати англійську мову

— До Туреччини набирали переважно аніматорів. Через конфлікт країни з ­Росією, попит на цю спеціальність раптово впав. Важко спрогнозувати, як буде далі, — говорить Христина Янько, 21 рік, менеджер з роботи з клієнтами агентства "Альянс".

На курорти зараз потрібні хореографи, працівники балету. Треба знати англійську, вітається досвід роботи. Аніматорам платять 400–700 доларів. Зар­плата залежить від того, в який сезон, в який готель їде людина. Якими додатковими знаннями чи вміннями володіє. Роботодавці готові платити більше тим, хто знає додаткову іноземну мову — німецьку чи турецьку. На роботу набираємо людей до Нового року. Місяць триває розгляд заявок, ще місяць іде на отримання візи. Цього року туристичний сезон поганий. Перші вильоти були в травні. Чого чекати наступного року, не знаємо. Найчастіше в аніматори йдуть студенти. Замінити цей напрямок роботи за кордоном для молоді можна сільгоспроботами у Фінляндії. Наприклад, збирати полуницю. Туди можна поїхати і на місяць, і на три. Досвід не потрібен.

— Торік теж були невеселі прогнози на туристичний сезон у Туреччині. Долар стрибає і в Росії. Їхніх туристів вже цього року було втричі менше, — додає Станіслав Березанський, 25 років, директор компанії "Унітемп".

— Але Туреччина виходить із цієї ситуації, залучаючи більше європейських гостей. Там побільшало британців й німців. Турки роблять вигідні пакети для європейців, щоб перекрити за їхній рахунок скорочення потоку ­російських туристів. Ми працюємо тільки з п'ятизірковими готелями і вище. Знання англійської треба мати хоча б на базовому рівні. Якщо заклад орієнтований на російськомовних туристів, то володіння англійською менш критичне. У будь-якому разі, персонал підбирають за результатами співбесіди з роботодавцями, які особисто прилітають до України. Спершу кандидат підписує контракт із нашою компанією, а потім — із роботодавцем.

Зараз ви читаєте новину «Потібно знати англійську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі