пʼятниця, 06 грудня 2019 06:15

Постачальника тканин знайшла в інтернеті

— Два роки тому купила собі в інстаграм-магазині комплект. Якісно пошитий, але коштував недешево. Захотіла порахувати собівартість. Знайшла, у скільки обійдеться тканина, пошив. Виявилося, реальна ціна набагато менша. І зробити легко. Вирішила сама спробувати, — розповідає 23-річна Аліна Запорожець із Полтави. Шиє на замовлення піжами. Заробляє щомісяця близько 10 тис. грн.

— Починала власну справу із 300 гривнями в кишені. Витратила їх на тканину. Рік працювала майже без прибутку. Але завдяки цьому можу вкладати в справу по 3 тисячі гривень щомісяця. Також назбирала на телефон із якісною камерою, щоб робити гарні фотографії виробів. Працюю вдома. Електричну швейну машину купувала моя бабуся понад 10 років тому. Вона в ідеальному стані. Сама розкручую, чищу, бо може забиватися пилюкою й нитками. Доглядаю ретельно. Вона — моя годувальниця. Постачальника тканин та інших матеріалів знайшла в інтернеті. Ідеї фасонів теж брала в мережі. Співпрацюю з дівчиною, яка на замовлення може зробити викрійку на будь-який розмір.

Вартість тканини починається від 90 гривень. Використовую переважно бавовну, з нею легко працювати. Гарно вбирає піт, дає шкірі дихати, не спричиняє алергії. Шви роблю дрібні. Штани, шорти чи труси виготовляю на резинці, щоб не давили й не розтягувалися. Пробувала працювати з атласом, шовком. Але піжами з них не підходять для сну. Так, вони гарно виглядають. Проте щодня в них не буде зручно. І шити важко.

Найдешевший комплект коштує 170 гривень. Найдорожче замовлення — так званий "фемілі лук". Складається із чотирьох комплектів — футболка та штани для матері, батька, сина, доньки. Коштує тисячу гривень. Великі розміри дорожчі гривень на 50. Бо треба замовляти більше тканини. Клієнтів шукаю в соц­мережах. Окрему сторінку магазину не створювала, роботи викладаю на особистій. Знайти перших замовників допомогли подруги, які мають інтернет-магазини.

Доньці Єві теж піжаму пошила. Собі лишаю всі невдалі "експерименти". Десь шов не такий вийшов чи щось треба переробити. Основні клієнти — дівчата 18–25 років. Найчастіше замовляють рожеві піжами з малюнками білих котів, чорно-білі в зірках, блакитні з пандами та білі з різнокольоровими кексами. На зиму оновила тканини, придбала з новорічними малюнками.

Зараз ви читаєте новину «Постачальника тканин знайшла в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі