четвер, 14 квітня 2011 03:15

Норма споживання газу завищена всемеро

Лічильники газу установлять в усіх квартирах і будинках. Переобладнання мають профінансувати місцеві газорозподільчі організації.

Населення може зробити це за власний рахунок. Таке передбачає закон "Про забезпечення комерційного обліку природного газу". Верховна Рада ухвалила його 7 квітня. Житло, де газом опалюють, мають обладнати приладами обліку до 1 січня 2012 року, де ним гріють воду — до 1 січня 2016 року, використовують лише для газової плити — з 1 січня 2018 року. Усі нові або реконструйовані житлові будинки мають здавати в експлуатацію лише із лічильниками. За відмову ставити прилад обліку газовики розриватимуть договір на постачання пального.

Жителі багатоквартирних будинків, що мають лічильники, будуть у виграші. Норма споживання газу на людину становить 18,3 куб. м газу в місяць, що коштує 9,73 грн. Реальне споживання у п'ять–сім разів нижче, коментують у Міжнародному центрі перспективних досліджень.

Зараз ви читаєте новину «Норма споживання газу завищена всемеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі