вівторок, 03 березня 2009 16:31

Наталя Чернова заробляє на білизні 8 тисяч гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Наталя Чернова (праворуч) із подругою Оленою привезли два комплекти сатинової білизни киянці Інні Білоус. Жінка одружується за тиждень
Наталя Чернова (праворуч) із подругою Оленою привезли два комплекти сатинової білизни киянці Інні Білоус. Жінка одружується за тиждень

У грудні 2008-го киянка Наталя Чернова разом із подругою відкрила інтернет-крамницю shopmir.com.ua. Продає французьку постільну білизну з сатину та шовку марок "Ла Скала" та "Аран". Заробляють до 8 тис. грн на місяць.

— Почалася криза, мене звільнили з роботи. Я почала шукати заробіток, — розповідає Наталя Чернова, 31 рік. — В Інтернеті шукали працівників для наповнення товаром інтернет-магазину. Я вже мала досвід. Треба обробляти фотографії в спеціальній програмі та виставляти їх на сайті.

Власник бізнесу, Юрій, брав на оптових складах комплекти підковдр, наволочок і простирадл. Виставляв їх на своєму сайті з націнкою 30%. Наталя та її подруга Олена приймали замовлення, розвозили їх покупцям. За день заробляли до двох тисяч гривень, половину прибутку віддавали Юрію.

— Замовлень було стільки, що не встигали розвозити. Найняли трьох кур"єрів, придбали старенький "фольксваґен". А потім вирішили відкрити свій сайт. Я зареєструвалася приватним підприємцем. Плачу єдиний податок. За реєстрацію інтернет-магазину заплатили 110 грн. Наповнити його коштує більше двох тисяч. Але з цією справою ми упоралися самотужки, — продовжує Чернова. — У мережі знайшли інструкції зі створення інтернет-магазинів. Установили програми "Апачі", "Майсік"ю" та "Пі-ейч-пі". Знайомий програміст допоміг. Морочилися місяць. Тепер можемо за день сайт зробити.

Товар замовляли на тому ж складі. Найменше замовлення має бути на $1 тис. Офіс Наталя облаштувала вдома. Білизну продає на $3–10 дешевше за інших. Двоспальний комплект білизни коштує від 275 грн. Перше замовлення, комплект сатинової білизни за 485 грн, надійшло через місяць.

— Тепер маємо 12 замовлень на тиждень. Ми даємо на інших сайтах наші оголошення. Люди заходять на наш сайт. За три місяці сторінка "розкручується" самостійно, без платної реклами. Клієнти обирають товар, вказують свій телефон або електронну пошту, — пояснює. — Я одразу передзвонюю і домовляюся про доставку. Замовлення з інших міст передаємо кур"єрами "Автолюксу".

Після Нового року замовлень поменшало, бо ціни зросли. Комплект білизни, що коштував 185 грн, нині — 315. Клієнтів Наталя приваблює безкоштовною доставкою та призами — коробкою цукерок або рушником.

Минулого тижня киянка Інна Білоус замовила в Наталі Чернової два полуторні комплекти сатинової білизни "Ла скала" по 315 грн кожен.

— За тиждень одружуюся, хочу сімейне життя почати на гарній постільній білизні, — ділиться планами Білоус. — Подруга порадила "Ла Скалу", її можна прати безліч разів, вона не линяє. Сатин не вбирає піт, пропускає повітря, м"якший за бязь. Ціна в інтернет-магазині нижча.

Зараз ви читаєте новину «Наталя Чернова заробляє на білизні 8 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі