вівторок, 13 жовтня 2009 17:48

На ягнятах заробляють 40 тисяч гривень

38-річна Марічка Мамалига із селища Ворохта на Івано-Франківщині продає ягнят. Ріже їх чоловік Володимир.

— На шашлик найлучше м"ясо щойно зарізаної тварини, тоді вийде ніжним, м"яким, і його не треба довго смажити, — пояснює господиня. — Особливо ціняться молочні ягнята, ті, які ще не їли нічого, крім молочка. Їх продаємо по 500 гривень. Виходить десь до 6 кілограмів. Старші дешевші: від 300 до 500. Старих баранів віддаємо по 50 гривень за кіло.

Подружжя тримає 50 овець. За рік від кожної має приплід, одне-двоє ягнят. Частину лишають на розплід, решту продають.

— Даємо оголошення, і в Інтернет син давав, і клеїмо паперові, — пояснює Володимир Мамалига, 38 років. — Найбільше беруть зимою, коли туристи сюди їдуть. За день можемо і шестеро овець продати. Весною–літом стільки ріжемо за місяць.

Мамалиги за рік заробляють до 40 тис. грн.

— Торік крутелик на джипі замовив перед Новим роком десяток молочних ягнят. За день мали 5 тисяч, — згадує господар. — Жінці шубу файну у Франківську купили.

Якщо ягнят не вистачає, докуповують у селян на Закарпатті.

— Молочне ягня беремо в них по 350 гривень, тут продаємо за 500 готове зарізане, — говорить Володимир. — Пропонували туристам самим різати, та вони бояться. Минулої зими приїхало мало людей. Снігу не було. За зиму Мамалиги мали десь 20 тис. грн заробітку.

Зараз ви читаєте новину «На ягнятах заробляють 40 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі