середа, 22 квітня 2009 18:31

Михайло Мулярчук щодня продає 300 літрів березового соку

— Хазяюшка, візьміть березовий сік, — підходить до будинку в селі Могилівка Жмеринського району чоловік. — Недорого. Трилітрову баночку за 10 гривень. Сок свіженький, тільки з лісу.

Із березня до початку квітня вінничанин Михайло Мулярчук, 39 років, точив березовий сік у місцевих лісах. Збирав у мішки з цупкого поліетилену.

— Соком займаюся четвертий рік. Збираю його в поліетилен, бо скляні банки з лісу крадуть. Зав"язую верх цупким мотузком і вставляю туди трубочку, по якій тече сік. — Торік на соку заробив почті 10 тисяч гривень. Купив новий діван, кухню поміняв. Цього року дочка хоче поїхати за границю, збираю для неї гроші.

Щодня Мулярчук продавав 200–300 л соку. Забирав його з лісу двічі на день. Перевозив у мікроавтобусі "мерседес". Купив його 2007-го.

— Офіційно працюю в строїтєльній фірмі, на цей час беру отпуск, бо не справляюся на всі фронти, — сміється.

Сік носить по хатах. Бо заготівельники платять мало — по 2 грн за трилітрову банку.

— У городах розбирають і ще просять привезти, — каже. — Тільки по Вишеньці (мікрорайон Вінниці. — "ГПУ") ввечері пройшовся і продав почті 100 банок за 2 часа.

Кілька разів Мулярчук возив сік у Київ:

— На дорогу потратив багато часу, став на базарі продавати, цілий день простояв. Із 20 півторашок шість лишилося, і ціна на сік там така сама.

Дозволів на зціджування соку чоловік не має.

— Там штраф шось 200 гривень, а я за день можу заробити тисячу, — каже Михайло. — Можна договоритися з лісником. Дати йому тисячу гривень, щоб прикривав.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Мулярчук щодня продає 300 літрів березового соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі