вівторок, 03 квітня 2012 07:15

Машинка для чистки взуття окупиться за чотири місяці

Автор: фото: Володимир МУКАН
  Директор  фірми ”Тетра Україна” Володимир Мильков у  столичному Виставковому центрі показує апарат для чистки взуття ”Гойте”. У дорогих готелях такі машинки працюють безплатно. У торговельних центрах за чищення просять 5 гривень
Директор фірми ”Тетра Україна” Володимир Мильков у столичному Виставковому центрі показує апарат для чистки взуття ”Гойте”. У дорогих готелях такі машинки працюють безплатно. У торговельних центрах за чищення просять 5 гривень

— Пристрої для чистки взуття приносять хороший дохід, якщо встановити їх у магазинах, торговельних центрах чи на вокзалах, — розповідає 50-річний Володимир Мильков, директор фірми "Тетра Україна".

Він показував минулими вихідними апарати для чистки взуття "Гойте" у Міжнародному виставковому центрі неподалік столичного метро Лівобережна. Пристрій чистить, накладає крем і полірує взуття.

— Натисніть ногою цю гумову кнопку, — Володимир Мильков підводить до приладу відвідувачку Юлію. — Спочатку треба очистити взуття від бруду жорсткою щіткою із кінського волосу. Потім торкнутися носком до овального бачка — звідси капне крем. Далі відшліфуйте поверхню чобота м'якою щіткою.

Звуку двигуна не чутно, всі щітки крутяться одночасно. Юлія за 2 хв. закінчує чистку чобіт.

— Такі машини беруть для готелів, ресторанів й офісів. Там взуття чистять безкоштовно, за статусом положено. А в торговельному центрі можна брати плату. Такі стоять у "Каравані", "Променаді" в Києві. Там беруть по 5 гривень. Достатньо, щоб у день чисткою користувалися 15-20 відвідувачів.

Пристрій коштує 6 тис. грн. Такий самий, але із терміналом для введення купюр і монет — 7 тис. грн. За місяць він принесе 1,3-1,5 тис. грн прибутку. Окупиться за чотири. Літрового бачка за 265 грн вистачає на 200 пар. Набір щіток коштує 1 тис. грн. Їх слід міняти щопівроку.

У підземному переході під столичним майданом Незалежності 39-річний Анатолій Нишпора чистить взуття вручну. Бере по 20 грн. Заробляє 1,5-2,5 тис. грн за день.

Зараз ви читаєте новину «Машинка для чистки взуття окупиться за чотири місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі