пʼятниця, 21 жовтня 2016 06:50

Комунальні можна буде платити в розстрочку

Кабінет міністрів підтримав ініціативу "Народного фронту" щодо запровадження розстрочки на оплату комунальних послуг. Нею можуть скористатися громадяни, які не отримують субсидії.

— Це доказ дієвої співпраці між депутатським корпусом і коаліційним урядом. Таке рішення розглядалося ще Кабміном Арсенія Яценюка два роки тому — щоб комунальні платежі не були обтяжливими для сімейних бюджетів, — каже керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, 40 років. — 17 жовтня на засіданні фракції вирішили звернутися до уряду з такою ініціативою. У вівторок прем'єр-міністр Володимир Гройсман оголосив, що Кабмін підтримає пропозицію "Народного фронту". Громадяни, які не отримали субсидій або навіть не подавали документи на них, зможуть сплачувати за комунальні послуги в розстрочку протягом 12 місяців.

— Систему субсидій запроваджено урядом Яценюка — попри шалену критику популістів. Одна з вимог "Народного фронту" до бюджету на 2017 рік — збереження субсидій і їх фінансування. Це зроблено, — додав голова фракції.

Для розстрочки платежів потрібно буде написати заяву. Штрафів і відсотків комунальники не нараховуватимуть, запевняють у Кабміні.

— Споживач зможе щомісяця сплачувати 50 відсотків рахунку. Решту суми треба буде погасити протягом квітня-вересня — до початку наступного опалювального сезону, — пояснює Дмитро Вовк. Він очолює Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики й комунальних послуг.

На середину жовтня субсидії оформили майже 5,5 млн сімей. Середній розмір компенсації за комунальні послуги — 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Комунальні можна буде платити в розстрочку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі