середа, 27 квітня 2011 08:00

Із порваних колгот сплели мотузку для кози

Автор: фото: Володимир Онопрійчук
  Дівчина йде в дірявих колготах у понеділок, 25 квітня, біля Південного вокзалу в Києві. Такі коштують не менше 18 гривень
Дівчина йде в дірявих колготах у понеділок, 25 квітня, біля Південного вокзалу в Києві. Такі коштують не менше 18 гривень

Найдешевші капронові колготи коштують 6–8 грн. А пустити стрілку можуть у перший день. Розпитуємо, як жінки продовжують життя колгот та як використовують драні.

— Завжди в сумочці ношу прозорий лак для нігтів. Коли на колготах з'являється маленька дірка, краї змащую ним, щоб не пішла стрілка. А дома зашиваю. Заштопані одягаю під джинси або в чоботи, — розповідає киянка Інна Плаксійчук, 25 років. — Колготки довше збережуться, якщо нігті на ногах гладенько запиляти. Треба слідкувати, щоб у взутті не було піску. У транспорті не стаю біля людей з господарськими сумками. Вигідно купувати дві пари однакових. Порвані колготини відрізаю, зшиваю цілі половини, і з двох маю третю пару.

Драним колготам теж можна знайти застосування.

— Діти люблять ними гратися. Надівають на голову, прорізають очі, рот, — розповідає вінничанка 33-річна Наталка Слободянюк, мати трьох дітей. — Подерту колготку одягаю на віник. Він тоді не ламається й довше служить. Капроном також зручно перед миттям стерти жир із дека чи сковорідки.

51-річна Любов Ваховська з Вінниці порвані колготки збирає цілий рік. Везе на дачу, підв'язує помідори, надягає на соняхи, щоб горобці не клювали. Восени засипає у стару панчоху цибулю, часник.

— Ще запихаю у віконні щілини, перед тим, як обклеювати папером на зиму. А моя тітка у селі ними миє посуд, з кількох пар сплела міцну мотузку для кози. Казала, що на колготки дуже добре відкидати сир.

— Зі старих капронок сплела гачком килимок до дверей, — каже Надія Соколова, 55 років. — Міцний і болото легко виполіскується. Також напхала ними диванну подушку.

— Заїжджає на станцію жінка на авто. В неї порвався ремінь генератора. А замість нього під капотом були колготки, скручені в тугий джгут, — розповідає 38-річний Андрій Картавий, власник станції техобслуговування. — Якби не це, машина на СТО не доїхала б. Без ременя акумулятор "здохне" за півтори години.

Зараз ви читаєте новину «Із порваних колгот сплели мотузку для кози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі