четвер, 18 лютого 2010 20:06

До семи з половиною гривень піднімуть оптову ціну на цибулю

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  На столичному гуртовому ринку ”Фермер” цибулю продають мішками, по 4,65 гривні за кілограм. Привозять із Криму
На столичному гуртовому ринку ”Фермер” цибулю продають мішками, по 4,65 гривні за кілограм. Привозять із Криму

Майже удвічі подорожчала після Нового року цибуля. Зростають ціни на моркву, капусту і буряк.

На столичному Лук"янівському ринку за 1 кг моркви чи цибулі правлять 8 грн. Капуста по 7 грн/кг, буряк по 6. Два місяці тому коренеплоди були на 2 грн/кг дешевшими. Покупців небагато. Пенсіонерки купують по кілька буряків та морквин. "На борщ", — пояснюють.

На гуртовому ринку "Фермер", що біля столичного житломасиву Вигурівщина-Троєщина, цибуля теж подорожчала. Тепер її продають по 4,65 грн/кг. Але треба брати цілий мішок. Морква по 5,4. Зате капуста оптом коштує більш як удвічі — до 6 грн/кг.

У Вінниці ціни поки що нижчі за столичні.

— Вся цибуля привозна, з Криму. А це витрати на дорогу, зберігання на складах, — пояснює Марина Вознюк, 39 років, продавчиня ринку "Привокзальний" у Вінниці. — Постачальники попередили, що оптову ціну піднімуть до 7,5 гривні за кіло.

Вінничанка Алла Ткачук купила два мішки цибулі восени, по 1,8 грн/кг.

— До Нового року стояла, а це вся попортилася, — скаржиться. — Я частину поставила в баночки на зелень. Бо їсти її не можна. От і купляю знову.

У державній інспекції контролю за цінами про подорожчання знають. Кажуть, що воно сезонне. Та й через морози багато овочів на складах померзло.

Зараз ви читаєте новину «До семи з половиною гривень піднімуть оптову ціну на цибулю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі