пʼятниця, 07 вересня 2012 00:00

"Для міняйлів настали золоті дні"

Банкам в обласних центрах бракує валюти.

5 вересня з 10 відділень у центрі Вінниці лише два пропонують обміняти гривні на євро. За тиждень підняли курс продажу долара на 19 коп., до 8,28 грн. Євро подорожчав на 20 коп., до 10,42 грн.

— Ви сьогодні тисячна питаєте долари. Їх немає тиждень. Якщо хтось здасть, тоді й продам. Купуйте євро, — каже касирка банку на вул. Пирогова.

У сусідній фінустанові євро та долари розкупили зранку. Зате у міняйлів на Центральному ринку Вінниці можна придбати і євро, і долари. Але на 10 коп. дорожче, ніж у банках.

— У банках долари є. Просто вони притримують, щоб розкрутити ажіотаж. А народ наче подурів. Тиждень як скуповують долари, — міняйло Юрій Стельмах, 39 років, відраховує $500 черговому покупцеві.

У банках Рівного теж розводять руками — доларів немає.

— Є одна купюра на 500 євро, — говорить касирка фінустанови на розі вулиць Соборної та Петлюри.

Клієнтка погоджується, дає паспорт для оформлення.

Десяток міняйлів із поясами-сумками зазивають біля квіткових рядів Центрального ринку Рівного. Курс нижчий, ніж у банках.

Двох міняйлів із Центрального ринку Полтави застрелили минулої зими.

— Зараз біля входу один джип стоїть. Там сидить дівчина і міняє гроші, — розповідає 37-річна Олена. Вона торгує шкіряним одягом. — У нас кожен базарник має долари на запас. Моя подруга торгує на ринку Барабашова у Харкові. Казала, там для міняйлів настали золоті дні.

Долари є у половині столичних банків. Євро є усюди по 10,40 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Для міняйлів настали золоті дні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі