пʼятниця, 01 вересня 2017 06:30

"Черга була розписана на рік уперед. За день ставили по п'ять установок"

— Свій "Шевроле Авео" переобладнав на газ у березні цього року. Поставив установку четвертого покоління, заплатив 17 тисяч гривень, — розповідає 35-річний Сергій Костиря з міста Фастів на Київщині.

Працює торговим представником. Використовує автомобіль для робочих поїздок по області.

— Газову установку купив у розстрочку на два роки. Щомісяця плачу 708 гривень. Раніше їздив на газу на старих "Жигулях". Було вигідно. Потім купив нову машину. Поїздив два роки і зрозумів, працюю лише на бензин. Зарплату мав 6500 гривень. На пальне витрачав 4200 гривень на місяць.

Майстерню знайшов у Києві. Газову установку хлопці поставили за день. Також перешили трохи комп'ютер машини, щоб економніше витрачалося паливо. Після переходу на газ витрати на пальне зменшились удвічі. Обладнання мало окупитися за сім місяців, за підрахунками. Подорожчання газу переживав двічі. Вперше — у квітні. Тоді вартість газу підскочила на 95 копійок. Ще й став менш якісним.

На 100 кілометрів мій автомобіль витрачає 12 літрів газу в місті та 10 — по трасі. Бензину брав 8 літрів на трасі та 9 у місті. Двічі на тиждень заливав по 30 літрів. Це коштувало 780 гривень. Таку ж кількість газу заправляв за 350 гривень. Після останнього подорожчання газу витрати зросли до 480 гривень. Все рівно вигідніше, ніж на бензині.

— Цього року — пік переведення автомобілів на газ, — говорить спеціаліст столичної станції техобслуговування Юрій Мазурець, 42 роки.

— Найчастіше приїздять водії "Хюндаю", "Ауді", "Мітцубісі". Власникам таких авто вигідно заплатити 2 тисячі доларів і потім суттєво економити. До подорожчання газове обладнання на дорогій машині окуповувалося за два-три місяці. Черга на нашій станції була розписана на рік уперед. За день ставили по п'ять установок.

Після подорожчанням газу водії почали виписуватися з черги. Більшість чекає, що буде з цінами. Вперше за останні два роки майстерня простоює. Хоча якраз на початку вересня — пік сезону. Люди повертаються з відпусток. Торік доводилося працювати вночі. З напарниками побили рекорд — працювали 26 годин поспіль.

Зараз ви читаєте новину «"Черга була розписана на рік уперед. За день ставили по п'ять установок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі