середа, 15 червня 2011 07:30

Більшу зарплату обіцяють бюджетникам

 

Із 1 липня бюджетникам можуть підняти зарплати. Кабмін подав відповідний законопроект про зміни до держбюджету у Верховну Раду. Раніше підвищення окладів планували на осінь.

Мінімальна зарплата має зрости на 21 грн. Бюджетники отримуватимуть не менш як 641 грн.

Вчителям також даватимуть надбавку розміром 20% за класне керівництво, 10% за зошити, 10% за вислугу років. Також усім освітянам доплачуватимуть 20% окремої надбавки Кабміну. Вона поширюватиметься і на працівників дитсадків, ПТУ, вузів першого-другого рівнів акредитації.

— На тлі постійно зростаючих цін бюджетники не відчують цього підвищення, — каже 31-річний Володимир Застава, експерт інституту Горшеніна, незалежного аналітико-дослідницького центру. — Темпи інфляції настільки стрімкі, що ціни все одно випереджатимуть зростання доходів. Підвищення зарплат бюджетникам — це популістський хід. Влада готується до виборів у Верховну Раду. Вони покажуть, хто буде наступним президентом.

З початку року інфляція в Україні становила 9,4%, повідомляє Нацбанк. У той самий час зарплати освітян зросли на 6,5%. Тепер вони в середньому отримують 1,9 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Більшу зарплату обіцяють бюджетникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі