вівторок, 05 листопада 2013 07:15

Банк може переглянути договір

"Щоб добудувати будинок, півроку тому взяла в банку кредит 20 тисяч гривень на три роки. Щомісяця платила по 1,1 тисячі гривень. Два тижні тому приватне підприємство, де працювала бухгалтером, закрили. Борги із зарплати ніхто не повертає, платити у банк нічим. Знайшла нову роботу, та до обов'язків приступлю з середини січня. Виходить, листопад і грудень ­не маю чим гасити борг. Подруга сказала, що треба звернутися до фінустанови і попросити призупинити на пару місяців виплату. Мовляв, через те, що досі мала ідеальну кредитну історію, мені підуть назустріч. Чи можливо це?"

Світлана Щука, 31 рік, Полтава

У банках пояснюють, що справді можуть переглянути умови договору та змінити схему виплат.

– Аби фінустанова так вчинила, позичальник має подати заяву. Детально описати причини звернення, своє теперішнє фінансове становище. Банк може врахувати побажання клієнта та підбере нову програму виплати заборгованості, – пояснює Андрій Федоров із полтавського відділення банку "Фінанси та кредит". – Практика перегляду кредитних договорів почалася в Україні з 2008 року. Через фінансову кризу багато хто не міг вчасно розраховуватися з боргами. Фінустанови йшли на поступки. Зараз таке менш поширене. Бувають випадки, коли банки категорично відмовляються переглядати угоду. До нас звернулася мати нашого позичальника, просила призупинити щомісячні виплати. Не схотіли, бо за півроку її син вніс тільки два платежі. Решту часу навіть мінімальних сум не платив. Імовірно, що й за нових умов кредитування він не віддавав би позики.

Зараз ви читаєте новину «Банк може переглянути договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі