середа, 20 грудня 2006 16:08

600 доларів коштує найдорожча ключка для гольфа

Американська агенція спортивних досліджень назвала три найдорожчі види спорту: автомобільний, вітрильний та гольф. В Україні автоспорт розвинений слабко. Його місце посідає теніс.

— Спорт стає дорогим, коли до приємної та корисної розваги додається слово "престиж", — каже Андрій Крилов, 57 років, директор мережі спорттоварів "Фітнес-плюс". — У нас є масові товари для спорту, окуляри для плавання, ключки для гольфа, ракетки для великого і малого тенісу. Також є товари, яких немає у каталогах — елітарні речі від ексклюзивних виробників.

"Елітарність" спорту вимірюється трьома чинниками: вартістю інструментів (ракетка, ключка, м"яч), місцем гри (корт, майданчик, поле) та уроками з тренером. В Україні найдорожче грати в гольф. І ключки, і поле для гольфу, й уроки з приватним тренером — дорогі.

— За кордоном спорт значно дорожчий. Мені колись довелося гостювати у друга в Лос-Анджелесі, — каже Андрій Крилов. — Він теж займається продажем спортивних товарів. Той показав мені ключку в оксамитовому чохлі за 12 тисяч доларів. Деякі деталі були з білого золота. Люди таке купують, бо грати в гольф дешевою ключкою  непристойно.

У нас найшикарніша ключка для гольфа коштує не більш як $600. Поля — в основному приватні. Кілька ділянок є під Києвом, недалеко від Донецька та в Криму. Година гри коштує щонайменше $80. Стільки ж коштують дві години гри з приватним тренером.

У теніс грати дешевше. Але теж не кожному по кишені. Спортивний абонемент на місяць обійдеться у $80–100. І $25–40 — індивідуальні заняття з тренером.

— Вітрильний спорт — це швидше спосіб життя, — каже яхтсмен Гліб Ронецький, 35 років. — Яхтою слід займатися постійно. Найбільше часу йде саме на догляд за човном, а не на самі "випливки". Яхта коштувала півтори тисячі доларів. Це дуже дешево для дванадцятиметрової красуні. Хоч вона була у жалюгідному стані.

Як кажуть досвідчені яхтсмени, вчитися керувати вітрильником можна все життя. Приватний урок коштуватиме 100–150 грн. Навчання в середньому триває 2–3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «600 доларів коштує найдорожча ключка для гольфа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі