понеділок, 14 травня 2012 00:30

Золоті ланцюжки радять прикривати шарфом

Опівдні 6 травня на вул. Олени Степанівни неподалік залізничного вокзалу у Львові позаду 24-річної львів'янки йшло троє чоловіків. Один із них зірвав з її шиї золотий ланцюжок. Усі троє побігли. Крики жінки почув перехожий, який виявився правоохоронцем. Наздогнав злодія з прикрасою, доставив його в райвідділ міліції. Це 21-річний львів'янин, двічі судимий за крадіжки. Його спільників шукають.

— Лише за квітень міліціонери зареєстрували 20 заяв про пограбування золотих прикрас, — каже Вікторія Івашинюта із прес-служби обласного управління міліції. — Розкриті чотири справи. Найчастіше потерпілими є жінки та п'яні чоловіки, які не поженуться за крадієм. Цуплять переважно ланцюжки. Зрідка зривають сережки, наказують зняти персні.

Злодії вишукують жертву із прикрасами, слідкують за нею. Нападають у темних провулках, парках, малолюдних місцях. Правоохоронці радять жінкам бути обережними, не гуляти в таких місцях самим. При потребі прикривати ланцюжки шарфом або взагалі знімати.

— Якщо вас пограбували — негайно телефонуйте в міліцію, — каже Вікторія Івашинюта. — Черговому скажіть точне місце злочину, прикмети нападників, і в який бік вони побігли. Поряд може чергувати патрульний автомобіль.

Прикраси крадії здають у ломбард або переплавляють.

Зараз ви читаєте новину «Золоті ланцюжки радять прикривати шарфом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі