четвер, 06 травня 2010 18:57

"Вони тепер так грають, що вболівальникам для них нічого не шкода"

Автор: фото: Євген КРАВС
  Вболівальники ”Карпат” з угруповання ”Бандерштат”  на трибунах стадіону ”Україна” палять фаєри під час матчу проти київського ”Динамо” 24 квітня. На останніх п’яти  поєдинках ”Карпат” 28-тисячний стадіон у Львові  був  заповнений вщерть
Вболівальники ”Карпат” з угруповання ”Бандерштат” на трибунах стадіону ”Україна” палять фаєри під час матчу проти київського ”Динамо” 24 квітня. На останніх п’яти поєдинках ”Карпат” 28-тисячний стадіон у Львові був заповнений вщерть

— У Львові справжній футбольний бум. Нарешті маємо суперкоманду. Такі сильні "Карпати" були 10 років тому, за покійного Георгія Кірпи. Він тоді був начальником Львівської залізниці, дав футболістам добрі зарплати, і команда заграла в єврокубках, — говорить 52-річний Богдан Синіцький із села Павлів Радехівського району на Львівщині.

Футбольний клуб "Карпати" цього року успішно виступив у чемпіонаті України. Здобули право грати в Лізі Європи.

На останніх домашніх матчах 28-тисячний стадіон "Україна" заповнений вщерть. Вболівальники швидко розкуповують квитки. У вівторок, за день до останнього домашнього матчу в цьому сезоні з "Кривбасом" з Кривого Рогу, залишається лише по кількадесят перепусток в окремі сектори. Найдешевші, по 10 грн, продають тільки у 15-й сектор, де вболівають агресивні фанати "Карпат".

Богдан Синіцький купує квиток за 15 грн в касі "України".

За квитками стояли 50-метрові черги

— На минулих вихідних їздив бусом з племінником Михайлом на їх матч з "Таврією" в Сімферополь, — розповідає. — А то ж 1,5 тисячі кілометрів. Вони тепер так грають, що нам, вболівальникам, для них нічого не шкода. Цієї весни виграли в київського "Динамо", "Металіста" і "Дніпра".

Львів"янин Юрій Федорович, 25 років, просить два квитки в центральний сектор за 30 грн:

— Біда! Йдемо з жінкою на футбол, а 3-річну донечку нема з ким лишити. Мусимо брати з собою. Колись не любив "Карпати". Минулі роки вони матчі здавали за гроші, грали, як хотіли. То Димінський їх так налаштовував (55-річний Петро Димінський — президент "Карпат", мільйонер. — "ГПУ"). Хотів ше грошенят нечесно підзаробити. А сам вже пів-Львова — готелі, парки, базари — заграбастав. Як на стадіоні перед грою зачитували прізвища керівництва клубу, оголошували і Димінського. Вболівальники його засвистували. То він сказав більше його не оголошувати. А футболісти тепер молодці!

Із райцентру Пустомити за квитками на футбольний поєдинок приїхали 42-річний Богдан Кушинський із сином Василем, 20 років.

— Чув, шо ""карпатівців"" можуть вигнати в першу лігу, — говорить Богдан. — Ніби два роки тому футболістам хтось з "Металіста" заплатив по 10 тисяч доларів, аби вони програли їм. Тепер то стало відомо і може їм боком вилізти. Але, думаю, не виженуть, дуже вже сильно грають.

У магазинах атрибутики "Карпат" за останні два місяці побільшало покупців. Найчастіше беруть зелено-білі шарфи за 45 грн та футболки за 100 грн.

— Останнім часом розхапують і горнятка з символікою клубу, і зелено-білі м"ячі. У квітні за квитками на матчі з "Шахтарем" і "Динамо" стояли 50-метрові черги, — розповідають в магазині "Фанат" на вул. Франка.

— Усі — від президента і до футболіста — роблять професійно свою справу, — каже спортивний директор клубу Степан Юрчишин, 52 роки. — За те, що потрапили в єврокубки, футболісти получать преміальні. Яку суму? Ну, не знаю. Це вирішуватиме президент.

Останній матч чемпіонату "Карпати" зіграють 9 травня у Маріуполі з місцевим "Іллічівцем".



47 років футбольному клубу "Карпати"

610 — у стільки млн доларів оцінюють статки президента клубу Петра Димінського. Основні надходження отримує з продажу нафтопродуктів

50 тис. грн на місяць, кажуть, заробляє найдорожчий гравець "Карпат" Ігор Худоб"як, 25 років. Футболіст Юрій Фурта, 22 роки, отримує найменше — 5 тис. грн

6 легіонерів грає в "Карпатах"

130 матчів провів нігерієць Самсон Годвін, 26 років, у складі "Карпат". У Львові вболівальники називають його "Семеном". Він називає себе "Галичанином"

200 грн коштує найдорожчий квиток на домашні матчі команди. Найдешевший — 10 грн.

1 гривню платить місту футбольний клуб "Карпати" за оренду стадіону "Україна"

Зараз ви читаєте новину «"Вони тепер так грають, що вболівальникам для них нічого не шкода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі