вівторок, 27 червня 2006 17:06

Українка грає на скрипці Вівальді

Одинадцятирічна українка з Італії Марія Дяченко виступила в Львівській філармонії, граючи на скрипці роботи італійського майстра Гварнері. Засновник родини Гварнері вчився ремеслу в майстерні Аматі разом із великим майстром Страдіварі.

Юна скрипалька народилася в Римі, в українській сім"ї. Її батько — педагог і музикант Сергій Дяченко, колишній львів"янин, який заснував у Римі школу гри на скрипці "Академія Арт Мюзік". Мати Марії теж скрипалька. Десять останніх років родина живе в Італії.

— Скрипку Гварнері Сергій купив у приватного колекціонера в Італії, — розповіла 83-річна львів"янка Наталія Дяченко, бабця Марії. — Колись інструмент належав великому італійському композиторові Антоніо Вівальді — авторові концертів "Пори року". Скільки син заплатив за інструмент — не сказав. Та я й не питала: знаю, що багато, сама 42 роки грала на скрипці в оркестрі. У руках моєї онуки скрипка Гварнері звучить дивовижно. Марійка дуже працелюбна. Щодня по три години на скрипці грає.

Марія Дяченко займається музикою в Римській консерваторі. Головний її наставник — батько. На концерті у Львівській філармонії він диригував симфонічним оркестром.

Зараз ви читаєте новину «Українка грає на скрипці Вівальді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі