середа, 18 квітня 2007 07:07

У Рівному спалили третину смітників

За рік рівненські комунальники недорахувалися смітників на 5 тис. гривень.

Минулої весни міськвиконком задля експерименту закупив 48 пластмасових урн із Чехії. Нові контейнери з кришками кріпили безпосередньо до електроопор. Вартість кожної урни — близько трьох сотень гривень.

— Сімнадцять уже хтось спалив. Спеціально замовили такі, щоби не можна було ні розбити, ні вкрасти на металобрухт. Думав, що хоч пластмасові простоять довше, — обурюється 56-річний Володимир Тимощук, начальник комунального підприємства  КАТП-1728, що вивозить сміття. — Тепер бачу, що нам треба ставити сталеві урни, а поряд — міліціонера з палицею, щоби хуліганів одганяв!

Пластмасові контейнери виявилися нестійкими до вогню. Достатньо кинути в таку урну недопалок — і за кілька хвилин вона займеться. Спалені скриньки замінили новими, однак комунальники вже замислюються про металеві європейські смітники по 2 тис. грн.

— Тільки за один день свята вигрібаємо з майдану Незалежності 50 кубометрів сміття. А з усього міста — у десятки разів більше. Щомісяця збираємо до 25 тонн побутових відходів, — каже Тимощук. — Найбільше проблем із мікрорайонами "Північний" та "Ювілейний" — контейнери розбивають, а сміття викидають просто на вулицю або в під"їзді.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному спалили третину смітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі