вівторок, 11 липня 2006 17:36

У подружжя Бурих народилася трійня

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Мама трійні Олена зі своїми немовлятами у Львівському пологовому будинку №1
Мама трійні Олена зі своїми немовлятами у Львівському пологовому будинку №1

У львів"ян — 34-річної Олени та 40-річного Андрія Бурих — народилася трійня первістків: дівчинка й два хлопчики.

— Хлопчики важать по 2400 грамів, а дівчинка — 2300. І на зріст дівчинка трошечки менша — 43 сантиметри, — розповіла головлікар Львівського пологового будинку N1 Людмила Шекета, 51 рік. — З дітками все гаразд, зараз вони у ліжечках. А мама після кесаревого розтину ще слаба.

У палаті N8 пологового будинку тихо — четверо Бурих відпочивають. У кімнаті два місця, але там поки що тільки мама Олена зі своїми малюками. На столику біля вікна кошик з червоними трояндами. Породіллю привітав заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, 32 роки. Олена до декретної відпустки завідувала канцелярією Львівського науково-дослідного інституту спадкової патології. Андрій — ремонтує автомобілі.

— Сьогодні відвідувачів як з торби, навіть не чекала, — всміхається щаслива мама. — Діти зі мною цілий день провели, спочатку їх тільки на деякий час приносили.

Малюки сплять у ліжечках. Хлопчики повкладали собі пальчики в рот. Біля голівок дітей маленькі іконки. Як назвуть дітей — Андрій та Олена ще не знають. Кажуть, треба скликати сімейну раду. А от хрещених батьків дітям уже вибрали, їх буде аж шестеро.

Олена Бура розповідає, що вагітність минула без ускладнень.

— Ми так тішилися, коли дізналися, що у нас трійня, — розповідає породілля. — Я тільки останні місяці лежала у відділенні профілактики та невиношування вагітності.

Попервах Олені допомагатимуть доглядати за малюками мама та свекруха. Єдине, над чим бідкається подружжя, — куди з пологового будинку їхати з дітьми. До народження трійні Олена та Андрій жили з батьками чоловіка.

Хрещених уже вибрали, їх буде аж шестеро

— Народити не штука, — продовжує Олена. — Як їх на ноги підняти? І головне — де? Там, де я зареєстрована, взагалі 15 квадратів житлової площі. Напевно, до батьків чоловіка поїдемо, але вони вже в такому віці, що не знаю, чи й одне немовля витримали б — їм уже по 80 років.

Спалахи фотокамери починають набридати малюкам. Першою запхикала дівчинка. Почали тремтіти щічки і в одного її братика.

— Закінчуйте вже фотосесію, — звертається до нас лікар. — Це вам тільки здається, що вони нічого не відчувають, а дітки вже стомилися від такої уваги.

Поспіхом покидаємо кімнату. У пологовому будинку Бурі залишатимуться щонайменше тиждень.

За словами начальника відділу охорони здоров"я матерів і дітей обласного управління охорони здоров"я Ірини Микичак, 45 роки, на Львівщині це вже шоста трійня з початку року. Четвірня поки що єдина — у травні в сім"ї львів"ян Ольги та Ігоря Волкових народилися хлопчик і троє дівчаток. Малеча разом із мамою досі перебувають у пологовому будинку. Міська влада обіцяє виділити цій родині земельну ділянку під будівництво.

— Сім"я, у якій народжується трійня, отримує допомогу на кожну дитину у розмірі 8,5 тисячі гривень, — каже Ірина Микичак. — Іще дільничний педіатр або сімейний лікар можуть закріпити за сім"єю патронажну сестру, яка допомагатиме мамі. Яку ще допомогу надати сім"ї, вирішує місцева влада — це може бути візок, а може — і квартира.

У Львові цьогоріч жодна сім"я з трійнею не святкувала новосілля.

Одній родині дали квартиру

У Чернівцях за останні десять років народилася лише одна трійня. Родина Сирбу відразу ж після народження дітей переїхала в нову трикімнатну квартиру на вулиці Кобилянської. Житло подарувала міська влада.
В Івано-Франківську трійнят цього року не було. Торік одразу на трьох дітей поповнилися дві сім"ї. Від міської влади родини отримали дитячі візочки та грошову допомогу.
Лікарі Рівного, Ужгорода, Тернополя та Луцька не пригадують, щоб за останні роки народжувалося одразу троє немовлят. Найбільше поповнення у сім"ях — двійня.

Зараз ви читаєте новину «У подружжя Бурих народилася трійня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі