четвер, 23 липня 2009 19:26

Страйкують абітурієнти університету

На Закарпатті страйкують абітурієнти найбільшого вузу — Ужгородського університету. Причина — більшість місць державного замовлення відійшла пільговикам.

Вимагають зробити результати зовнішнього тестування єдиною і вирішальною умовою зарахування на навчання. Також пропонують надати переваги переможцям державних та міжнародних предметних олімпіад за умови написання ними тестів на 190 балів і більше.

— Держава має допомагати соціально незахищеним верствам населення, але не шляхом зниження вартості інтелекту до нуля, — написано в зверненні абітурієнтів до органів центральної влади.

— Справді, виникла складна ситуація, — каже голова приймальної комісії університету Дмитро Бєлов. — Наприклад, на юридичному факультеті на 15 державних місць маємо 16 пільговиків. Або ж є у нас абітурієнт, який склав зовнішнє оцінювання на 195 балів, а на безоплатне місце не потрапляє через тих-таки пільговиків. Тому ректор університету Микола Вегеш офіційно звернувся до Міністерства освіти і науки. Попросив збільшити кількість місць державного замовлення.

Про фальсифікацію документів, які підтверджують право на пільгу, Бєлов не чув.

— Після того, як студенти будуть зараховані на навчання, ми віддамо документи й оригінали довідок співробітникам СБУ, — каже. — Якщо буде виявлено фальсифікацію документа, таку людину відрахуємо.

Зараз ви читаєте новину «Страйкують абітурієнти університету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі