четвер, 08 листопада 2007 07:10

Сова залетіла до будинку через комин

57-річний львів"янин Віталій Криводубський має дачу за 25 км від Львова у селі Залісся Перемишлянського району. До будинку господар навідується кілька разів на рік. Під час останнього візиту Віталій знайшов там сову.

— Я піднімаюся на другий поверх і не впізнаю свого помешкання, — розповідає чоловік. — Паперові ящики роздерті. Брезент, яким запнув вікно, розірваний на дрібненькі клаптики. Усі вікна і двері зачинені, а в кутку хтось шарудить.

Коли господар увімкнув світло, до нього підлетіла сова.

— Вона сіла навпроти мене на бильці дивана, до неї можна було дотягнутися рукою. Уже поміняла окрас на зиму: була білою з сірими вкрапленнями, очі жовті, — згадує Віталій. — Так пильно на мене дивилася, ніби просила, щоб я її випустив. Я обійшов диван, відкрив балконні двері, сова відразу ж і полетіла.

У ковпаку з брезенту, який натягували на комин, щоб не замітало снігом і дощем, була дірка. Криводубський вважає: сова залетіла всередину, полюючи за ховрахами, які оселились на обійсті, а вибратися не змогла.

— Може, шляху не знайшла, а може, по комині піднятися вгору не могла, — додає чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Сова залетіла до будинку через комин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі