середа, 12 березня 2008 07:06

Слідство у справі Івана Кейвана поновили

Українська Гельсінська спілка звернулася до уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової та Генеральної прокуратури України із проханням поновити слідство у справі івано-франківця 13-річного Іванка Кейвана.

2004 року хлопець отримав тяжкі опіки на території Підпечерської трансформаторної підстанції, що в Тисменицькому районі Івано-Франківської області. Граючись із м"ячем, школяр потрапив під високовольтний струм. Від удару впав, на ньому згорів одяг. Іван опік до 80% поверхні тіла.

За вимогою дідуся потерпілого 67-річного Василя Кейвана провели повторне розслідування цієї справи.

Через суд родичі домагаються від підприємства "Прикарпаттяобленерго" відшкодувати гроші за лікування хлопчика. Школяр пройшов реабілітаційний курс у Бостонській опіковій клініці, що у США. Енергетики не визнають своєї провини.

— Досудове слідство у справі проведене неповно, — розповідає Василь Кейван. — Постанову старшого слідчого прокуратури Тернопільщини про закриття кримінальної справи скасовано. Прокуророві області дали вказівки ще раз вивчити обставини події.

Зараз ви читаєте новину «Слідство у справі Івана Кейвана поновили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі