понеділок, 08 серпня 2011 06:45

СБУ агітує повідомляти про корупцію

"Зупини корупцію!" — закликають вивішені влітку у Львівській області біл-борди. Пропонують звертатися до Служби безпеки в разі вимагання хабарів. Вказаний номер цілодобового телефону довіри — 298 66 22.

— Розмістили кілька десятків таких біл-бордів при дорогах. Більшість — на виїзді зі Львова, — коментують у прес-службі обласного управління СБУ. — Стали отримувати близько 10 телефонних звернень щодня. Переважно звертаються з питаннями консультаційного характеру. Якщо у повідомленні міститься інформація про ознаки злочину, працівники управління зустрічаються із заявниками для перевірки отриманих відомостей та написання письмової заяви.

Львів'яни кажуть, що в СБУ не розглядають анонімні звернення.

— Два роки тому у нас викладачка вимагала за залік 50 євро, — розповідає 21-річна Наталія, студентка географічного факультету Львівського університету ім. Івана Франка. — Телефону довіри тоді не було, я подзвонила напряму у відділ боротьби з корупцією СБУ. Мене попросили прийти і написати заяву. Мовляв, якщо не буде звернення від конкретної особи, вони не можуть нічого зробити. Я питаю: "Ну, а моє прізвище ніде не засвітиться?". Виявилося, вони й тут анонімності не гарантують. Викладачка сама може поцікавитися, хто це на неї "накапав". Я побоялася і таки заплатила. Бо викладачі потім при першій-ліпшій нагоді мені відімстили б, тільки й бігала би з талонами. Правда, я після того зателефонувала викладачці й анонімно розказала все, що про неї думаю.

Зараз ви читаєте новину «СБУ агітує повідомляти про корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі