понеділок, 04 лютого 2013 00:45

З гуцульської "пструґ" означає форель

Автор: фото: Маріан СТРІЛЬЦІВ
 

Ресторан "Місько Пструґ та Петро Братванка. Пструґ, вино та хліб" відкрили на пл. Арсенальній у центрі Львова. З гуцульської "пструґ" означає форель. Відвідувачам пропонують печену рибу, свіжий хліб і домашнє виноградне вино. На фасаді помістили великий годинник.

— Ми вирішили відродити міську легенду про годинникаря Петра Братванку та сурмача Міська Пструґа, — розповідає менеджер закладу Христина Тузяк, 24 роки. — Сурмач жив у Ратуші, а коли та в першій половині XIX століття завалилася, годинникар його прихистив у себе. Так і започаткували своє ремесло — Петро розводив форель, а Місько готував.

Заклад відкрила мережа "Фест!", до якої належать десяток концептуальних ресторанів, зокрема "Криївка", "Гасова лямпа", "Дім легенд".

— Багато хто каже, що у Львові достатньо оригінальних закладів, тому привабити туристів чимось новим неможливо, — говорить Христина. — Ми в цьому бізнесі не перший рік, тому зважили всі ризики. Відкриття запланували на січень, коли у Львові найбільше туристів. Знайти місце в ресторані у цей час нереально, тож мусили йти до "Міська і Петра". Тепер розповідатимуть про нас друзям. Запросили на роботу справжніх сурмачів із ратуші. Вони приходять щодня о 12.00 та 18.00, щоб закликати відвідувачів грою.

Зараз ви читаєте новину «З гуцульської "пструґ" означає форель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі